Tantrahypno massage

Wat is tantrahypno massage?

Tantrahypno massageBij een tantrahypno massage wordt tantra massage gecombineerd met hypnose.

De energiestroom die door tantra wordt vrijgemaakt lost interne blokkades op en terwijl de therapeut daar mee bezig is en voelt waar de energie stokt, zal daar een hypnotische suggestie gedaan worden om de blokkade sneller en op diepgaand niveau op te kunnen ruimen. Op deze manier werken lichaam, geest en universum samen om optimale groei op zowel fysiek, spiritueel als mentaal en emotioneel gebied te krijgen. 

We gebruiken ademhalings- concentratie-, mindfulness-, meditatie- en hypnotische technieken tesamen en dat zorgt voor magische transformaties. 
In de Westerse wereld wordt aan tantra op allerlei manieren een persoonlijke invulling gegeven waardoor het moeilijk is om nog te weten wat de authentieke leer juist inhoudt. Daarom is elke tantra behandeling anders en deze tantrahypno behandeling is een absoluut hoogstaande massage op het gebied van transformatie.

In onze huidige maatschappij is ons sociale leven en de economie niet altijd even stabiel. Dit zorgt ervoor dat bijna iedereen meer stress dan gemiddeld ervaart. Die stress heeft een negatieve invloed op onze gezondheid vooral op ons immuunsysteem. 

Tantrahypno kan helpen je stresssysteem te resetten zodat je stress gemakkelijker kunt gaan afvoeren zodat het niet opgeslagen wordt in je celgeheugen. 

Samengevat kan je deze tantrahypno massage zien als een combinatie van ayurvedische massage, een tantrische benadering van het leven en hypnose die ervoor zorgen dat je lichaam tot op celniveau kan herstellen van blokkades en andere ongemakken.

De massage op zich kan je in basisvorm als een relaxatiemassage beschouwen. Om in hypnose te gaan heb je een trancestaat nodig waar je door de intensieve massage automatisch in geraakt. Je hoeft er geen enkele moeite voor te doen en geeft gemakkelijk de controle uit handen aan de therapeut op basis van vertrouwen.  We werken met prana, de universele energie die in en rond alles en iedereen aanwezig is. Prana vormt de levenskracht die iedereen nodig heeft om op mentaal, emotioneel, spiritueel en fysiek vlak te kunnen functioneren..

Via druk op de talloze energiepunten die het lichaam bevat, in combinatie met hypnotische suggesties kan deze energie opgewekt en verplaatst worden en transformatie op celniveau plaatsvinden. Het doel in tantrahypno is dat deze behandeling voor de ziel de energie een boost geeft, waardoor je je veerkrachtiger en energieker voelt.

Praktisch

Je wordt door de therapeut op een professionele manier op je gemak gesteld waarna de massage gaat starten. Je wordt op een heel langzame manier gemasseerd en drukpunten worden aangeraakt om je in een diepe trancestaat te laten geraken. Wanneer je op een bepaalde diepte van je trancestaat bent, ontstaat er een bepaald moment van loslaten. Op dat moment is je onderbewuste geopend en kunnen we via hypnotische suggesties (die we van te voren bespreken) je oude patronen en blokkades gaan ‘overschrijven’. Alsof je harde schijf van bewuste patronen via je onderbewuste opnieuw wordt geïnstalleerd. Voorbij de kritische factor die in je brein tussen je bewuste en onderbewuste in zit en die normaal gesproken als een ‘firewall’ voor indringers van buitenaf werkt. Die omzeilen we op deze manier waarop we rechtstreeks met het onderbewuste deel kunnen werken.

Volgens velen is het een erg fijne, gelukzalige ervaring die je nog lang bij zal blijven.