Christophe

  Info
  Land: België
  Provincie: West-Vlaanderen (BE), Oost-Vlaanderen (BE), Antwerpen (BE)
  Locatie: BE - Kortrijk | Beveren-Waas
  Therapeut voor: Vrouwen
  Therapievorm: 4-handen massage, Bekkenbodem massage, Duo massage, Energetische massage, Ontspanningsmassage, Sexual healing, Tantra coaching, Tantra massage (yoni), Tantra massage workshop, Tantra zwangerschapsmassage

  Tantra massage ChristopheOver mezelf

  Na ervaring te hebben opgedaan met ontspanningsmassage, sportmassage, humane shiatsu en shiatsu voor paarden bleef ik ergens nog wat op mijn honger zitten.

  In mijn zoektocht naar video’s rond spiritualiteit kwam ik op een gegeven moment uit op een video van de Somananda Tantra School waarin Somananda iemand een tantra behandeling/massage gaf waar ik met open mond zat naar te kijken.

  Kort daarna botste ik op een tweede video van hem die voor mij, als wetenschappelijk opgeleid persoon, de definitieve trigger was om de opleiding tot tantra massage therapeut te starten. In deze video werd in mei 2015 in een labo omgeving in Denemarken een test opgezet om de helende tantrische energie te meten tijdens een behandeling door Somananda. De resultaten overtroffen elke verwachting en de Deense wetenschappers konden geen eenduidige verklaring geven voor het fenomeen dat ze op hun monitors registreerden.

  Tijdens de intensieve opleiding in Estland tot Tantra Massage Therapeut heb ik zowel in een gevende als in een ontvangende rol kunnen ervaren wat de mogelijke effecten van een behandeling zijn. De zeer positieve feedback na het geven en de diepgaande beleving en sensaties tijdens het ontvangen van een tantra massage hebben mij ertoe gebracht deze weg verder te bewandelen en steeds meer ervaring en kennis op te doen door het geven van energetische massages en het volgen van opleidingen/workshops.

  Boekingen:

  Voor massages of workshops op verplaatsing, kan je dit aangeven op het afspraak formulier en het adres invullen. Ik informeer je daarna zo snel mogelijk over de totaalprijs. Standaard wordt een verplaatsingskost van 0,5€/km aangerekend.

  Blog artikels:

  Soms schrijf ik ook kortere teksten neer in een soort dagboek stijl op momenten wanneer ik zin heb.

  Op de hoogte blijven van kortingen/acties, last-minute vrije plaatsen, nieuwe blog artikels,...? Schrijf je dan zeker in op mijn nieuwbrief!

  Opleidingen

  • 2007: Opleiding massagetherapeut (ontspanningsmassage, sportmassage) - Wellness Academie
  • 2007-2010: Opleiding paardenshiatsu
  • 2008-2009: Opleiding humane shiatsu
  • 2018: Tantra Massage Therapist training - Estland, Tallinn
  • 2019: Sadhana met Guruji Rajkumar: Discover the power of Tantra - AlpenRetreat, Oostenrijk
  • 2020: Tantra Massage Therapist training (advanced) - Estland, Tallinn
  • 2023: Hypnotherapeut training - Hans Geervliet

  Introductie

  Is energetische massage of tantra massage nieuw voor jou? Zit je nog met vragen en/of wil je eerst iets delen? Is het belangrijk voor jou om al even kennis te maken om te zien of je gevoel wel goed zit?

  In deze gevallen kan ik aanraden om te overwegen eerst een (korte) online video call te boeken van 15, 30, 45 of 60 minuten. Dit kan via Google Meet (als je een Google account hebt), via Zoom of via Whatsapp.

  Voornamelijk kies jij waarover we praten, maar volgende zaken kunnen aan bod komen: je intenties om te kiezen voor energetisch lichaamswerk, (traumatische) ervaringen die je hebt meegemaakt, persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit, jouw lichamelijke en geestelijke gezondheid, seksuele gezondheid, ...

  Ga je na een gesprek van 30m of langer over tot het boeken van een massage, dan betaal je voor de sessie van 2,5u het tarief van 2u en voor de sessie van 3u het tarief van 2,5u.

  Massage verloop

  Algemeen

  De massage wordt standaard uitgevoerd op een mat (futon) omdat dit praktischer is naar bewegingen toe en geschikter voor energetisch werk.
  Op aanvraag en afhankelijk van de gewenste sessie is een massagetafel eventueel ook mogelijk.

  Als basisolie voor de massage wordt heerlijk warme amandelolie gebruikt. Deze koudgeperste olie is 100% natuurlijk, verzorgend en voedend voor alle huidtypen en rijk aan onverzadigde vetzuren en diverse vitamines zoals vitamine A & E. Aan deze basisolie worden ook nog etherische oliën toegevoegd.

  Aan hygiëne wordt zeer veel belang gehecht, zowel door mij als gever en jij als ontvanger van de massage. Gelieve daarom voor onze afspraak steeds een bad of douche te nemen.

  Dit is algemeen hoe een massage verloopt. Afhankelijk van je keuzes kunnen sommige (delen van) stappen niet doorgaan:

  1. Verwelkoming en (korte) kennismaking/gesprek
  2. Je krijgt een grote handdoek en na omkleden* mag je gaan neerliggen op de futon (mat).
  3. Massage achterzijde (rug/benen/voeten)
  4. Massage voorzijde (borst/buik/armen/benen/bekken)
  5. Massage genitale zone – yoni massage (optioneel)

  Voor massages van 2 uren of minder, graag zelf 2 grote handdoeken meebrengen indien mogelijk.

  * Je hoeft je slip niet uit te doen als je jezelf ongemakkelijk voelt hierbij. Zelf geef ik de massage gekleed.

  Energetische massage

  Een energetische massage start als een ontspanningsmassage. Door een combinatie van factoren (duurtijd, opbouw, vertrouwen, veiligheid, intentie, ademhaling, focus) kunnen zich na verloop van tijd meer diepgaande, energetische en helende effecten voordoen (zie ook: algemene info).

  Deze massage is in feite identiek aan de tantra massage, met als enige verschil dat bij een energetische massage niet gewerkt wordt met de seksuele energie en er geen yoni massage plaats vindt.

  Duurtijd: 2u - 2,5u - 3u

  Tantra massage

  Meer uitleg:

  Duurtijd: 2u - 2,5u (standaard) - 3u

  Sexual healing

  Een sexual healing sessie kan je vergelijken met een tantra massage waarbij de focus ligt op behandeling van de volledige bekkenregio met ook een meer uitgebreide yoni massage. Dit kan in het bijzonder zinvol zijn voor vrouwen die problemen hebben met seksuele intimiteit. Vaak is dit gelinkt aan (traumatische) ervaringen als kind, zowel fysiek als emotioneel, waarbij persoonlijke grenzen niet gerespecteerd werden.

  Duurtijd: 2u - 2,5u (standaard) - 3u

  Tantra zwangerschapsmassage

  Een tantra zwangerschapsmassage is een tantra massage aangepast en bedoeld voor vrouwen tijdens hun zwangerschap. Yoni en perineum massage zijn hierbij zeer nuttig en waardevol als voorbereiding op de geboorte. Lees meer.

  Duurtijd: 2u - 2,5u - 3u

  Duo tantra massage

  Samen met je vriend(in) of partner kan je ook kiezen voor een duo energetische/tantra massage.

  Optie 1: te Kortrijk, samen met Saskia

  De massage wordt gegeven door Saskia en mezelf, in één ruimte waar 2 futons (matten) zijdelings naast elkaar liggen.
  Er is ook mogelijkheid om te douchen voor en na de massage.

  Duurtijd: 2,5 à 3u

  Optie 2: te Zwevegem, samen met Tine

  De massage wordt gegeven door Tine en mezelf, in één ruimte waar 2 futons (matten) zijdelings naast elkaar liggen.

  Duurtijd: 2 à 2,5u

  Optie 3: te Beveren-Waas, samen met Anke

  De massage wordt gegeven door Anke en mezelf, in één ruimte waar 2 futons (matten) zijdelings naast elkaar liggen.

  Duurtijd: 2,5u of 3u

  4-handen tantra massage

  Verwen en ontspan jouw lichaam en geest tijdens deze diepgaande en intieme ervaring.
  De dubbele aanrakingen leiden tot intensere zintuiglijke prikkels en sensaties. Op een krachtige, gebalanceerde manier activeren we de levensenergie doorheen jouw lichaam en worden je chakra's (energiecentra) in evenwicht gebracht.
  Je wordt jezelf bewuster van je eigen lichaam, zowel fysiek als energetisch. Connecteer met de energie, geef jezelf volledig over en verken en vier jouw sensualiteit in een veilige en respectvolle omgeving.

  De massage wordt gegeven door Anke en mezelf.

  Duurtijd: 2u of 2,5u

  Workshop tantra massage

  Wil je zelf een energetische tantra massage leren geven?

  Op een heel praktische manier leer je stap voor stap de bewegingen die je als basis voor de massage kan gebruiken. Daarnaast leg ik je uit wat energetisch werken precies inhoudt en hoe je op deze manier kan masseren.

  De workshop gebeurt bij voorkeur in sessies van 3 uren. Het aantal nodige sessies voor het aanleren van de volledige massage bedraagt 2 à 4, afhankelijk van de leersnelheid, extra vragen die je hebt en het aantal keer dat je wil oefenen.

  Op het afspraakformulier kan je aangeven of je zelf een vriend(in) of partner meebrengt als oefenpersoon. Indien dit niet het geval is, kan de workshop met één van mijn klanten als oefenpersoon doorgaan.

  Na de workshop krijg je toegang tot een reeks video's die de tantra massage herhalen en als houvast kunnen dienen.

  Tantra massage therapie

  Tarieven

  Introductie via video call:

  • 15m - 0€
  • 30m - 30€
  • 45m - 45€
  • 60m - 60€

  Massage prijzen standaard volgens de duurtijd:

  • 1u - 80€
  • 1,5u - 115€
  • 2u - 150€
  • 2,5u - 175€
  • 3u - 200€

  Duo tantra massage:

  • Kortrijk: 2,5 à 3u - 400€ (2x 200)
  • Zwevegem: 2 à 2,5u - 400€ (2x 200)
  • Beveren-Waas: 2,5u - 550€ (2x 275) | 3u - 650€ (2x 325)

  4-handen tantra massage:

  • 2u - 450€
  • 2,5u - 550€

  Workshop: 3u - 175€

  Afhankelijk van de gewenste sessie, is hier ook een (kort) kennismakingsgesprek inbegrepen.

  Betaling voor video calls gebeurt op voorhand via de webshop, overschrijving of QR code (gedeeld betaalverzoek via mail of whatsapp).
  Betaling voor massages kan via overschrijving (mobiele app) of cash.

  Ik ben vrijdag voor de 2e keer bij je geweest voor een tantra massage.
  Deze keer heb ik mij helemaal volledig kunnen ontspannen. Wat ik niet had gedacht want ik heb dit jaar al een paar zware maanden achter de rug van intens verdriet. Nu 2 dagen later komt er nog wat verdriet los, maar ergens is voel ik ook een opluchting. Ik ga zeker nog terug komen omdat ik verandering voel in mijn lichaam. Je maakt een beter mens van mij.

  Heel erg bedankt 🙏 

  E. (sessie 2) [therapeut: Christophe]

  Ik wil je graag speciaal bedanken voor de sessie van zaterdag. Al het verdriet dat in mij zit mocht er zijn, en doordat ik enige druk voelde om nadien nog ergens op tijd toe te komen, vind ik dat het te snel werd afgerond door mezelf… terwijl het een weer heel aparte ervaring was, vooral door de twijfel over het mogen/niet mogen genieten terwijl ik verdriet heb om een dierbare… ik hoop daar volgende keer op te mogen verder werken.

  Super dank om mij stap voor stap te leren ontvangen, genieten, en mijn levensenergie weer te mogen/durven voelen en doorleven, doordat je super professioneel blijft en zonder oordeel. Ik kijk uit naar de volgende sessie.

  A. (sessie 8) [therapeut: Christophe]

  Mijn eerste ervaring met een tantra massage bij Christophe was voor mij een schot in de roos. De info die ik las op de site heeft me overtuigd om de stap te zetten. Het is wel uit mijn comfortzone, maar ik leerde intussen dat dit een stap is naar persoonlijke groei. 
  Ik werd gerustgesteld van het eerste moment dat ik de ruimte binnen kwam. Een gesprek vooraf en achteraf in een heel veilige sfeer, geeft het nog een extra dimensie en was voor mij verrijkend. De energie flow die ik voelde in mijn lichaam, fysieke gewaarwordingen en emoties die naar boven kwamen tijdens de massage, heeft heel wat teweeg gebracht.  
  Voor mij is dit een eerste keer van vele volgende. 

  H. (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Ik moest even bekomen van de gemixte emoties na de massage gisteren bij een mooie zonsondergang en een muntthee. Er kwamen wel wat emoties terug tijdens en na de massage waar ik niet op gerekend had. Mijn hoofd en lichaam waren wat in de war van wat ik ervaren had. Ik heb afgerond 's avonds en liet toe wat ik niet kon toelaten op de mat. Ik heb daarna heel rustig en vredevol geslapen. Vandaag voel ik me gelukkig, herboren en vrolijk met een sprankelend gevoel in mijn buik, waarvan ik de hele tijd zin krijg 😅. Ook geniet ik van kleine dingen als de warme wind op mijn huid.

  Bedankt voor de blijvende glimlach vandaag en de ervaring is zeker voor herhaling vatbaar!

  T. (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  De ervaring was goed en positief en ik ben blij dat ik het gedaan heb. Geen schuldgevoel, een beetje "schaamte", aangezien ik dit deel van mezelf moet verbergen voor mensen die dicht bij mij staan.

  Wat positief is: ik kon mijn overgevoelige lichaam laten 'zijn' en meerdere en opeenvolgende momenten van vreugde ervaren, zelfs als mijn hoofd vaak de controle probeerde over te nemen.
  Ook was het in het begin, en een paar keer tijdens de massage, moeilijk om te accepteren dat ik bekeken werd, maar ik voelde me véél meer op mijn gemak dan ik had verwacht. Bedankt daarvoor!

  De druk in mijn hartchakra is bijna verdwenen, misschien hielp huilen en een wandeling daarna.
  Ik vraag me af hoe de massage deze kwetsbaarheid teweeg heeft kunnen brengen.

  Ook voelde de langzame, continue beweging tijdens de interne yoni massage zooo goed! Ik was een beetje overweldigd na de massage.

  Ik ervaar nog steeds beweging en plezier in mijn lichaam zonder enige actie van mijn kant... Bedankt!

  F. (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Ik was al heel lang nieuwsgierig naar tantra massage. Voor mijn aanstaande verjaardag besloot ik mezelf het geschenk van overgave en vrijheid te geven.

  Na veel onderzoek besloot ik dat Christophe mijn eerste kennismaking met tantra zou zijn. Christophe was erg vriendelijk en geduldig, hielp me vanaf het begin te ontspannen en vertrouwen op te bouwen. Ik moest letterlijk een dutje doen toen ik thuiskwam van mijn sessie omdat ik nog steeds zweefde.

  Ik kan niet onder woorden brengen hoe verbijsterend dit was, en ik was blij te ontdekken dat ik me bij mijn eerste poging volledig kon overgeven. Het is ruim acht uur later en ik voel nog steeds alle energie door me heen stromen. Aanhoudende trillingen, verhoogd bewustzijn en een zeer, zeer kalmerende staat van gelukzaligheid.

  Ik zou iedereen die ik ken aanmoedigen om tantra minstens één keer te proberen; zoals ik tegen Christophe zei: elke vrouw zou minstens één keer in haar leven een tantra massage moeten ervaren (dit gevoel van totale acceptatie van lichaam, geest en ziel is kostbaar).

  Bedankt voor dit geweldige geschenk van vrijheid, bewustzijn, vreugde en lichtheid! Ik hoop dat het nog lang blijft hangen.

  Onome (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Wat ik nu ervaar sinds de laatste massage...

  Mijn energie ligt anders, vroeger kon ik de gevoelens oproepen door eraan te denken, nu gebeurt het zonder dat ik er controle over heb. Ik word bijna elke nacht of vroege ochtend wakker en voel me: Aroused, het overkomt me gewoon, weg controle (ook overdag soms). Dat is voor mij een beetje beangstigend, ik kende dat niet (Leuk maar lastig als ik eigenlijk wil slapen en dan niet meer in slaap geraak 🤭).

  Het is zelfs moeilijk om het nu neer te schrijven.
  Ik voel dan elektrische schokjes, een vuurbal ☄️door mijn buik en mijn yoni enz...

  Ik ben ook altijd zenuwachtig als ik bij jou binnenkom, het voelt soms alsof ik een test, examen of zo kom afleggen.
  Terwijl het bij jou een safe place is voor mij waar ik 100% mezelf kan en mag zijn.
  Dus...🙏 alweer, ik kan bij jou eens alles loslaten, dat lukt steeds beter en het kost me geen moeite meer, heel bijzonder.
  Dit schrijf ik hier nu neer omdat ik het misschien niet gezegd krijg...
  (Oef, het staat erop).

  L. (sessie 26) [therapeut: Christophe]

  Christophe,
  Het is ondertussen een jaar geleden dat ik voor het eerst op tantra massage kwam. Het was mijn allereerste kennismaking met tantra. Ik herinner mij dat je zei dat het wel iets in gang kon zetten. Dat was nogal een understatement! Sinds die eerste sessie heb ik zo’n evolutie doorgemaakt op zoveel vlakken van mijn leven. De tantra wereld heeft mij al zoveel gebracht, echt mega. 
  Gisteren kwam ik nog eens langs op massage. Ik blijf versteld staan van wat je bij mij teweeg brengt. Vanaf de eerste aanraking voelde ik siddering door mijn lichaam. Het was het startschot van een heel diepgaande sessie. Nooit eerder voelde ik mij zo geborgen, zo waardig en zo vrij. Mijn lichaam en geest voelden jouw rust en werden op die manier uitgenodigd om volledig te ontspannen. De opbouw van de yoni massage gebeurde zo zacht, echt zalig om mee te maken. Je maakte heel wat los, tranen stroomden over mijn wangen en tegelijk voelde ik mij zo gelukkig. Het was een transcendente ervaring, het wereldse verdween en tegelijk kon ik niet dichter bij mezelf zijn. Door jou voel ik mij op en top vrouw. Dankjewel!!

  Tine (sessie 5) [therapeut: Christophe]

  Dag Christophe,

  Ik heb midden december een tantramassage toegelaten. Ik wilde wel nog laten weten dat dit voor mij een geweldige ervaring is geweest. Mezelf openen op deze manier is een geruststelling geworden. Ik zag een andere persoon in de spiegel de dag erna. Het respect en geduld waarmee je het doet is inspirerend. Het vertrouwen in mezelf en anderen is hierdoor vergroot. Mag ik hiervoor bedanken.

  Caroline (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Nog wat aan het bekomen van mijn mooie ontroerende en mind-blowing ervaring eind vorige week 😊 . Subtiel en intens op één of andere manier en ook terug anders dan de vorige keren.
  Zalig om zo’n krachtige energie te voelen stromen van kop tot teen; ook al is mijn lichaam de voorbije dagen en nu nog wat moe en voelde ik precies spieren waarvan ik niet wist dat ik ze had 😉. Ik sta precies terug op scherp, zowel zintuigelijk als mentaal.
  Dat dàt kan zonder je te moeten overgeven aan iets buiten jezelf, maar helemaal van binnenuit komt,  vind ik heel erg mooi en oprecht ontroerend.
  Ik voel me eigenlijk ook best fier dat mijn lief lijf zo tactiel reageert en in overgave kan gaan onder jouw zachte aanpak en door jouw veilige holding space.
  Terug een beetje meer ruimte om mezelf te mogen en kunnen omarmen in heel mijn zijn en wezen.…
  Het is niet steeds makkelijk jezelf in alle facetten 100% graag te zien, maar met deze ervaring(en) gaat het bij mij toch met grote stappen vooruit en hopelijk kan ik het ook behouden 😉
  Ik ben op een pad beland, die zo thuis voelt en waar ik eigenlijk mag aankomen bij wie ik werkelijk en diep vanbinnen ben, in alle zachtheid en in intensiteit van mijn vurige vrouwelijke kracht.
  Because I’m worth it …

  G. (sessie 4) [therapeut: Christophe]

  Merci lieve Christophe, ik had schrik om me zo alleen te voelen na de massage, maar integendeel, ik voelde me zo dichtbij mezelf, het heeft me ontroerd…

  R. (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Ik wil je nog eens bedanken voor de massage.
  Het heeft me echt goed gedaan!
  Ik was wat zenuwachtig maar kwam snel tot rust.
  Echt de moeite om eens mee te maken.
  En voor herhaling vatbaar.

  E. (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Dankjewel voor de waardevolle tantra massage die ik gisteren mocht ontvangen.
  Ik ben al een aantal jaren bezig met innerlijk werk en lichaamswerk om bepaalde (bewuste en onbewuste) trauma's te helen. 
  Gisteren voelde ik als het ware een explosie van diep en oud verdriet loskomen die mijn lichaam al jaren onbewust vasthoudt.
  Natuurlijk is het geen quick fix, maar wel een pad van mooie, liefdevolle heling, om stap voor stap in mijn vrouwelijke kracht te komen. 

  K. (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Nog es merci voor de mooie sessie donderdag die ik terug helemaal anders beleefde dan de vorige keren.
  Ergens tussen loslaten en alerte nieuwsgierigheid van wat mijn lichaam doet als de energie bewogen wordt of zo…
  Complementair aan het ademwerk en andere zaken die ik zelf beoefen en doorgeef.
  Ik voel me sereen en in mijn lijf en voel dat ik mezelf langs om meer kan omarmen.
  Met een open blik voor wat komen kan en mag.

  Liefdevol nieuwsgierig in wat de levensenergie nog in petto heeft...

  G. (sessie 3) [therapeut: Christophe]

  Christophe is een echte vakman. Hij focust volledig op de taal van je lichaam en gaat met aandacht, geduld en respect kijken wat je nodig heb. Ik beleefde er veel nieuwe sensaties en leerde ook meer over mijn eigen lichaam.

  J. (sessie 2) [therapeut: Christophe]

  Hoi Christophe, eerst en vooral wil ik je even laten weten dat de massage toch wel vanalles teweeg heeft gebracht… 😅

  Heb de avond zelf en de dag erna zo met momenten een gevoel gehad of ik net een spiraal had laten steken maar dan minder erg. Is moeilijk te beschrijven en voor jou mss ook moeilijk te verstaan omdat je dat gevoel niet kent. Maar dit kwam mss omdat je op plaatsen kwam waar er normaal niet gekomen wordt ofzo? Ik vertelde je toch dat de zijkanten zo voelden alsof je op een blauw plek duwt. Dat is het lichamelijke aspect.

  Qua gevoel ben ik in verschillende dingen terecht gekomen. Ik zei toch dat ik de week ervoor wel wat angsten had gehad. Heel af en toe hebben deze nog de kop opgestoken. Maar wisselde soms dan af met tegenovergestelde gevoelens. Zat met momenten een beetje in een jojo.

  En nu het meest positieve gevoel dat met periodes is opgekomen is zo een verliefd gevoel maar dan niet op een persoon. Gewoon het gevoel zelf. Ik ken dat van een tijd geleden maar was het denk ik wat kwijt gespeeld.

  Ken je het boek ‘Think and grow rich’? Eén hoofdstuk gaat over ‘de wonderlijke transformatie van seksuele energie’ en moest daar meteen terug aan denken. Is in het boek de energie ook van manifesteren enz…

  Zit wel sowieso al terug beter in mijn lichaam en minder in mijn hoofd. Maar dit kan nog veel beter. Dus ik wil zeker nog terug komen. Ben benieuwd naar meer. Ik wil ook graag leren loslaten op het moment zelf en me volledig kunnen overgeven…

  V. (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Dag Christophe 👋,

  Op 8/12/2022 ben ik voor de eerste keer bij jou gekomen na lang zoeken en twijfelen.
  Wat is ervoor mij sindsdien veranderd...
  12 maanden, 12 punten:

  • ik heb het meisje van zeer lang geleden teruggevonden.
  • ik heb me leren overgeven: aanrakingen ontvangen waarvan ik dacht dat ik deze nooit zou kunnen verdragen.
  • ik heb kunnen praten over gebeurtenissen waarvan ik niet eens wist hoe pijnlijk ze al die tijd voor mij waren, je hebt geluisterd naar mijn woorden en naar mijn lichaam 🙏.
  • ik ben opengebloeid ik vind mezelf nu leuk en ik weet wie ik ben.
  • ik heb deuren gesloten en andere met veel plezier geopend.
  • ik heb leren leven met negatieve ervaringen op seksueel gebied, ik kan dat nu vergeven. (Onwetendheid is een slechte leraar)
  • ik sta open voor nieuwe ervaringen en bekijk ze met een open blik.
  • ik kan genieten van mijn vrouwelijke kracht en energie.
  • ik ben erin geslaagd om mijn antidepressiva af te bouwen en er volledig mee te stoppen, wel met vallen en opstaan en andere natuurlijke ondersteuning. De sluier, de mist die al mijn gevoelens afvlakte is nu weg.
  • ik heb mijn hobby's van vroeger teruggevonden, mijn creativiteit is terug 👏, daar ben ik erg blij 😀 om.
  • ik kies meer voor mezelf ik omarm mijn empathie, ik ben een mensen- mens.
  • ik ben dankbaar voor alles wat ik door de tantra massage van jou heb mogen ontvangen.

  Elke zin begint met IK, het ging de ganse reis om mij.

  De weg naar mezelf was en is niet altijd simpel... twijfel, onzekerheid...

  Maar: NEIG BEDANKT 🙏 
  7 december 2023.

  L. (sessie 14) [therapeut: Christophe]

  Bedankt voor de babbel gisteren en je vertrouwen in openheid.
  Dat was er wel al van in het begin maar gisteren toch nog dieper gegaan.

  Gisteren veel gepiekerd, maar nog wat gemediteerd en vanmorgen los gelaten. Dag per dag zien wat er verder gebeurt. Geen 1001 mogelijke scenario's proberen te voorspellen. En nu voel ik mijn lichaam zalig stromen.

  Gewoon los laten en open staan. Hoeveel keer ik dat in mijn leven al gehoord heb!  En de wil mag er dan nog zijn, dat betekent nog niet dat het lukt. 

  Al na de eerste massage voelde ik me meer tot leven komen. In alle naïviteit dacht ik dan dat dat het was. Ik bent er eindelijk!
  Maar naarmate je meer in je lichaam gaat zitten en het ook meer gaat voelen merk je zelf nieuwe blokkades op.

  En nu, nu alles écht open staat en ik helemaal kan los laten, merk ik wat het is om te leven. Me bewust te zijn van heel mijn lichaam en het vuur dat er in stroomt.

  E. (sessie 3) [therapeut: Christophe]

  Vier dagen na datum blijf ik in een soort ongeloofroes leven over wat me overkomen is voorbije donderdag. 

  Wat een warme en zachte ervaring heb je me gegeven. Ik voel me ontspannen en energiek tegelijkertijd. Soms zijn de donkere wintermaanden wat lastig, dankzij jou kan ik er tegenaan en geniet ik van de rust in huis, van kleine gelukjes, van mezelf. Ja, ik zet de zorg voor mezelf verder en plan ooit nog eens een bezoek in. Echt…. voor herhaling vatbaar. 

  Dank, dank, dank

  S. (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Heb de massage precies anders ervaren dan de vorige keren. 
  Ik heb er terug intens van genoten, voel mij dan ook 100% op mijn gemak en veilig bij jou.
  Ik vond het echt fijn om nog eens volledig te mogen wegzakken in mijn lijf.
  Mijn hele lichaam werd super gevoelig.
  Ook de yoni massage voelde anders dan de vorige keren.
  Plots kwamen er toch wel wat emoties los, dat kwam echt van diep, wist niet van waar het kwam maar het was een loslaten van iets die blijkbaar losgelaten mocht worden.
  Dat was een heel intens en mooi moment, het bracht ook rust met zich mee achteraf. 
  Dankjewel voor de veilige ruimte te creëeren waarin ik telkens helemaal mag zijn wie ik ben!

  Saskia (sessie 15) [therapeut: Christophe]

  Liefde voor mijn kinderen, 
  Liefde voor dieren, 
  Liefde voor mijn man.
  Zowel krijgen als geven. 
  Dat zijn de soorten liefde die ik kende. En dat was genoeg, meer mocht iemand zoals ik niet verwachten.  Toch? 

  En dan maak je, met de hulp van anderen, een klik.

  De eerste klik is zelfliefde, waarvan ik amper het bestaan wist. En ze is krachtiger dan alle andere samen.  
  Het is niet alleen je lichaam aanvaarden en elke morgen de tijd nemen om haar in alle zachtheid te laten ontwaken maar ook luisteren naar wat ze nodig heeft. 
  Nog moeilijker, is je innerlijk aanvaarden en graag zien. The good, the bad and the ugly.  Voor mij is het ook sommige dingen van mezelf niet meer aanvaarden en werken om de beste versie van jezelf te worden. De versie die ik wil zijn, niet de versie die men van mij wil maken. Dus ook soms hard zijn, in alle liefde. Een levenswerk waarschijnlijk, maar bij elke stap die ik zet merk ik verschil. Verschil in hoe ik me voel,  en hoe anderen me stilaan voelen.  Ik daver om los te laten maar ben ik niet te? 

  Liefde tussen vrouwen: op 2 dagen tijd zeggen 2 vrouwen tegen mij dat ik straal. Het compliment neem ik, toch nog steeds met een beetje aarzeling, in ontvangst maar wat mindblowing is, is dat het van vrouwen komt. Die helft van de bevolking waar het nog nooit mee geklikt heeft, die soms mijn bloed kon drinken. Het waarom kan ik niet beantwoorden. 
  Ook zij zijn veranderd of reageren ze gewoon positief omdat ik dat ook ben? 

  Verliefdheid
  Kan je verliefd zijn op meerdere mensen? Ik heb altijd geloofd dat je verliefdheid in de kiem kan smoren om gelijk welke reden maar ik vraag me meer en meer af waarom dat moet? Omdat de Kerk het zegt? Omdat je ofwel als monogaam ofwel als nymfomane wordt gebrandmerkt?  Dat er in mijn wereld geen tussenin bestaan?  Maar kan iemand in al zijn facetten matchen met iemand anders?  Is het niet juist een deel van de fun In het leven dat je kan uitgedaagd worden en zelf ook uitdagen? En dan bedoel ik in de eerste, maar niet enige, plaats mentaal. 
  Is écht graag zien, niet gelukkig zijn als de ander gelukkig is? Ook al is het met een andere manier van leven?  De tijd zal uitwijzen hoe ik daarin verder evolueer.... 

  Maar nu ben ik alvast klaar om uit de kast te komen: als love bug. 🥰

  E. (sessie 2) [therapeut: Christophe]

  Ik voel me goed. Er is wat "geopend" in me. Wel fysiek veel nood aan rust en slaap. Alsof er een grote spanning losgekomen is. Voel me veel meer in flow en zachtheid en minder krampachtig forceren.

  J. (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Hoi, ik wou je nog even bedanken voor gisteren. Het was echt een heel bijzondere ervaring. De druk die ik normaal voel op mijn hart- en keelchakra is zoveel verminderd. Ik was wel fier op mezelf dat ik zo goed heb kunnen loslaten en voor de eerste keer ooit voelde ik me veilig genoeg om energie te laten flowen met iemand. Een heel bijzonder gevoel van verbondenheid, maar dan slaat na de massage toch weer de ingebakken beschaamdheid toe als je als vreemden tegenover elkaar zit.... Dat contrast was zo raar en zoals je dan wel merkte, werd ik nerveus en begon ik te ratelen. Duidelijk een werkpuntje voor de volgende keer. 

  PS: gevoel in alle ledematen is ondertussen terug 😏

  E. (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Een vierde sessie op een termijn van nog geen 4 maanden.
  Opnieuw erg spannend maar ik probeerde geen verwachtingen te hebben en ook deze sessie was weer heel verschillend van de vorige.

  Ik kom bijna meteen in totale ontspanning, die een eeuw lijkt te duren. 
  Er is verdriet dat vrijkomt, en dus tranen. Maar ook een overgave en energie die ik nog nooit zo intens had ervaren.
  Nadien voelde ik me heel erg krachtig in en met mezelf.

  Beetje bij beetje voel ik de heling van dit traject. Ik blijf dankbaar, en blijf verwonderd over het diepe vertrouwen dat Christophe je geeft om je zo ontzettend kwetsbaar te durven openen.

  Anne (sessie 4) [therapeut: Christophe]

  Na het ontvangen van enkele zalige massages van Christophe, begon het te kriebelen om hier zelf mee aan de slag te gaan. Ik had helemaal geen ervaring met het geven van massages, maar Christophe slaagde erin om iets wat hij al jaren doet helder en geduldig uit te leggen. Het stond mij steeds vrij om vragen te stellen, en Christophe gaf ook aan welke boeken interessant waren om te lezen rond dit onderwerp. De workshops verliepen professioneel, zonder academisch over te komen. Dit hielp mij ook over mijn faalangst heen. Ondertussen zijn we 3 workshops verder en ben ik klaar om er zelf aan te beginnen!

  Tine (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Amaaai wat voel ik een verschil vandaag.  Voel mij super goed, veel energie en het zindert allemaal na.  Het is net alsof ik constant een flow voel stromen van mijn middel naar mijn hart en omhoog en terug.  Een soort kriebeling in mijn maag, een gelukzalig gevoel.  Voel mij ook dichter bij Brecht, echt een constant liefdesgevoel.  Heb al een héél stressy voormiddag achter de rug op het werk waarbij ik mij normaal zou opjagen maar kan het veel beter relativeren en laat het over mij gaan... Echt top!!!

  Nogmaals bedankt daarvoor!!! Wou je dit toch even laten weten.

  M. (sessie 2) [therapeut: Christophe]

  Nog eens superveel dank voor de sessie van vandaag, het blijft toch een bijzonder iets waar veel vertrouwen voor nodig is en dat mag ik hebben bij jou. Ik voel geen enkel oordeel, en ben weer erg blij met de ervaring van vandaag.

  Anne (sessie 3) [therapeut: Christophe]

  Na een eerste bezoek van mijn vriendin bij Christophe voor een tantramassage, was ze zo verwonderd en werd mijn interesse nog meer gewekt om ook de kneepjes te leren van tantra. Toen ik hoorde dat hij ook de workshop deed, hebben we meteen beslist dit te doen.
  Samen met mijn partner als model ik heb de workshop in 2 delen gevolgd, waarbij Christophe alles haarfijn uitgelegd heeft in een ontspannen sfeer. Nu is het nog aan mij om dit te gaan oefenen en mij verder te verdiepen in de tantra. Het was een unieke ervaring, en ik kan het alleen maar aanraden aan die mensen die ook met de gedachte zitten en nog twijfelen. Christophe doet het met veel passie en kennis, het kan alleen maar ten goede komen van anderen mensen in je omgeving.
  M.a.w. een echte aanrader, doe zo verder en we komen zeker nog terug ook voor een tantramassage of andere workshop!

  F. + J. (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Dag Christophe, voor het nieuwe werkjaar een klein cadeautje voor jou, en een grote stap voor mij:
  Als je wil mag je een stuk review op je site zetten. Mijn motivatie is promo voor jou, hulp voor wie zijn eerste tantra-stapjes zet om niet in de handen van een kwakzalver te vallen, maar vooral om mee het taboe rond tantra te doorbreken.
  ----- 

  Diezelfde avond:
  Wow, wat was dat. Overdonderd. Voel me zo licht. Mijn verstand kan niet volgen.

  Volgende dag:
  Nog steeds overdonderd.
  Blij dat ik u via google heb gevonden, en mijn buikgevoel heb durven volgen.
  Ons gesukkel met YouTube muziek in 't begin was goed voor me. Het gaf me een klein beetje een gevoel van gelijkwaardigheid.
  En zo had ik tijd om af te tasten hoe het zat tussen ons. En dat was positief, geruststellend.
  Na de massage duurde het een tijdje voor ik weer 'in de wereld van woorden' terecht kwam. Ik vroeg of u nog iets algemeen kon vertellen, was te verlegen voor concrete vragen. Beetje jammer.

  Twee weken later:
  Voor de massage zei ik dat ik me al heel lang leeg voel. Dat is weg, nog steeds. Heel straf. Ik hoop dat het nog een tijdje blijft duren. 
  Hoe ik nu juist verder moet is een raadsel, maar daar probeer ik niet te veel bij stil te staan...

  De week na de massage had ik een opvolgafspraak bij de osteopaat. Ze zei dat het opviel dat ik voor de eerste keer beter reageerde waardoor ze op een laag dieper kon werken, dichter bij de oorzaak.
  Fijn om horen en ook een mooi compliment voor jou.

  V. (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Dag Christophe, ik wou je nog even bedanken voor de fijne ervaring. Het overtrof de verwachtingen en het was inderdaad niets om zenuwachtig over te zijn.
  De ervaring was bijzonder en zoals ik meldde erna vond ik het heel erg persoonlijk aanvoelen. 
  Ik heb geslapen als een roosje en vorige nacht eigenlijk ook voor de 2e maal op rij niet wakker geworden midden de nacht. Positief dus!

  M. (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Vanuit een groot verlangen om mijn vrouwelijke seksuele energie (en dus mijn levensenergie) opnieuw te vinden om van daaruit weer krachtig in mezelf en het leven te mogen staan, kwam ik bij Christophe terecht voor een eerste tantra en yoni massage.
  Wat een bijzondere ervaring…
  Het verbaast me nog steeds hoe snel ik absolute veilgheid mocht ervaren om uit mijn hoofd en diep naar mijn gevoel te gaan.
  Christophe gaf me meteen het vertrouwen dat noodzakelijk is, al snel mocht ieder deeltje van mijn lichaam bestaan en tot leven komen.
  Het compleet mogen ontvangen als vrouw zonder enige verwachting dat je ook moet geven, was een heel nieuwe en intense ervaring voor mij.
  Op de momenten waarop mijn opgebouwde innerlijke energiestroom klaar was om te exploderen of ontladen (en ik ze dus dreigde af te geven of kwijt te zijn), kon Christophe heel krachtig en subtiel tegelijk de weg naar buiten gesloten houden en de energie opnieuw mijn eigen lichaam in sturen. 
  Deze eerste sessie was een overweldigende ervaring (met op het einde zowel vrijgekomen verdriet als vreugde), en een groot geschenk aan mezelf en de vrouw in mij. 
  Met de professionele begeleiding van Christophe ben ik een zeer waardevolle reis gestart met, naar en in mezelf, en naar diepe heling.
  Ik voel grote dankbaarheid!

  Anne (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Dag Christophe,

  De zinderingen gaan nog door mijn lijf ;-)
  Bedankt om me te laten voelen, energie op te wekken en deze laten stromen!

  Het eerst uur praten was... naast gemis aan affectie binding, gebrek aan sociale binding met mijn man... 

  Ik maak graag al een nieuwe afspraak!

  'k Zal mijn vrijgekomen energie goed gebruiken de komende dagen ;-)

  Sabine (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Ik wil jou nog eens heel erg bedanken voor de zalige ontspannende massage van vrijdag. 

  Het heeft veel indruk op mij gemaakt.

  Ik was nadien helemaal overdonderd en zelfs geschrokken van het verdrongen verdriet dat je in mij los maakte. Kon dat ook niet tegenhouden en ergens zou dat ook niet goed geweest zijn naar het helingsproces toe denk ik.

  Ben zaterdag en gisteren wel nog heel moe geweest maar vandaag voel ik mij al een stuk lichter en meer happy ook vanbinnen. Heb precies ook meer reserve bij het uitvoeren van mijn werk. Ervaar minder stress dan anders en kan beter relativeren.

  Ik heb na de massage goed geslapen!!

  Vele groetjes en nogmaals bedankt voor je magische handen 😁

  Tot binnenkort!

  M. (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  De drukte van het dagelijkse leven, kinderen en verbouwingen pleegden een serieuze aanslag op ons algemeen welbevinden. Weinig energie en vermoeidheid zorgden voor minder geduld en prikkelbaarheid. 
  We erkenden dat het dringend tijd werd om er even de rem op te zetten en iets samen voor onszelf als koppel te doen. 
  In onze zoektocht naar nieuwe uitdagingen en inzichten kwamen we bij deze duo massage terecht. We hebben niet lang getwijfeld om ervoor te gaan en wachtten nieuwsgierig maar toch ook wat zenuwachtig de geplande datum af. 
  We kozen als kennismaking met tantra voor een duo massage bij Christophe en Saskia omdat we het als koppel samen wilden beleven maar tegelijk bracht dit de bezorgdheid mee of we ons wel voldoende zouden kunnen laten gaan in het bijzijn van de ander... 

  Na aankomst voelden we ons onmiddellijk op ons gemak in de comfortabele studio van Saskia. We kregen tijd en een luisterend oor om op verhaal te komen en op die manier voel je dat je vertrouwen krijgt en is het ook makkelijker in de flow te raken. 
  Voor de massage zelf wordt zeer ruim de tijd genomen. Door de opbouw is het makkelijk jezelf over te geven en me te gaan in de flow.

  B.:
  Ik voelde overgave aan de bewegingen en daardoor kwam heel wat energie op gang die je overal in het lichaam voelt. Het was een zalige ervaring waarna ik nog even moest blijven zitten om te bekomen. De volgende dag voelde ik me energiek en hoewel het een drukke klusjesdag was maakte ik me niet druk om zaken waarin ik voorheen wel zou enerveren. Mijn mindset was precies gereset.

  M.:
  De zalige ontspannende massage van vrijdag heeft veel indruk op mij gemaakt.
  Ik was nadien helemaal overdonderd en zelfs geschrokken van het verdrongen verdriet dat je in mij los maakte.  Kon dat ook niet tegenhouden en ergens zou dat ook niet goed geweest zijn naar het helingsproces toe denk ik. Ik zat er wel wat mee in naar B. toe maar hij heeft er in zijn massage gelukkig geen hinder van ondervonden. 
  Ben zaterdag en gisteren wel nog heel moe geweest maar vandaag voel ik mij al een stuk lichter en meer happy ook vanbinnen. Heb precies ook meer reserve bij het uitvoeren van mijn werk. Ervaar minder stress dan anders en kan beter relativeren.

  Bedankt Saskia en Christophe. We plannen zo vlug mogelijk een volgende sessie!

  B. en M. (sessie 1) [therapeut: Christophe, Saskia]

  Ik woonde een eerste sessie bij om vooroordelen omtrent tantra massage en angsten hierrond te ontkrachten.
  Ik voelde me geliefd door de aanrakingen en stond mezelf dit geschenk toe om onbevreesd mijn emoties die ik lange tijd heb onderdrukt te verkennen en los te laten. Op een gegeven moment tijdens de sessie voelde ik op een subtiele manier elektriciteit door mijn hele lichaam.
  Ik voelde me vol vertrouwen bij Christophe, die op een zeer respectvolle en subtiele manier connectie met mij maakte. Ik heb het gevoel dat ik een gewicht heb losgelaten dat ik in mijn borst en in mijn hoofd had. Mijn geest is meer ontspannen en nu ben ik meer gefocust op het huidige moment dan op het verleden of de toekomst. Ik heb het gevoel dat ik mezelf heb bevrijd van iets dat me zwaar belastte.
  Bedankt Christophe!

  B., 32j (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Ik schrijf dit neer omdat ik deze ervaring nooit meer wil vergeten. Ik deel het hier op de site omdat ik zelf enkel maar durfde contact opnemen nadat ik hier zoveel positieve reacties gelezen had.

  De onwennigheid van het niet kennen van Christophe, binnenstappen in een ruimte waar ik nog nooit geweest was en het niet precies weten wat er zou gebeuren, verdween van zodra ik op de mat ging liggen. Christophe zijn warme handen stelden mij op mijn gemak. Ik voelde zijn rust. En toen begon het energetische deel van de massage. Door de afwisseling in bewegingen en door zijn ademhaling voelde ik sensaties die ik nooit eerder gevoeld had. Ik voelde de energie opborrelen, tintelen, stromen, het was onbeschrijfelijk. Het voelde alsof ik in een droom terecht kwam. Alle gedachten stopten, ik kon alleen nog voelen. En het voelde fantastisch. Ik liep buiten op wolkjes. Die nacht droomde ik constant over de massage, en kwam ik soms wakker omdat de verrukkelijke golfjes energie nog steeds door mijn lichaam stroomden. Er is een hele nieuwe wereld voor mij open gegaan.

  Om het in één woord samen te vatten, het was elysisch. Bedankt, Christophe!

  Anoniem (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Christophe, ik wou je nog even voor het slapen bedanken voor deze middag.
  Het was een heel intense belevenis waarin ik me volledig heb kunnen overgeven.
  Misschien vind ik dat nog wel het bijzonderste. Ik heb geen enkele schaamte of onwennigheid gevoeld naar jou toe, iets wat ik heel raar vind omdat ik je niet ken en toch problemen heb met hoe mijn lichaam eruit ziet. Ook bij het ervaren van intens genot heb ik dit gewoon kunnen laten gebeuren zonder te denken hoe dit bij jou zou overkomen. Ik vind dit vreemd, mezelf kennende. Ik hou enorm van jouw energie als persoon. Ik voelde me heel veilig. Misschien heb ik jou in een vorig leven al eens ontmoet en voelde het daarom meteen zo vertrouwd 😄 Mijn intuïtie was juist. Benieuwd hoe ik me de volgende dagen ga voelen. Nu is het precies alsof de sessie een droom geweest is of zoiets. Ik ben nog niet volledig geland maar dat vind ik niet erg. Ik geniet nog na. Af en toe heb ik nog een oncontroleerbaar schokje in mijn armen en benen. Ik voel innerlijke rust, even het piekeren naar de achtergrond. Zalig.
  Ik ben zo blij dat ik bij jou terecht gekomen ben, ontzettend dankbaar!

  Toevoeging:
  Er gebeurt ondertussen nog van alles in mij en met mijn lichaam. Amai 😄
  Ik ben ontroerd van hoe je te werk gaat met volle aandacht, volle focus. Dat is iets dat jammer genoeg vaak ontbreekt bij therapeuten/hulpverleners. Ik voel die dingen haarfijn aan met mijn vele antennes 😄 Dit is niet zomaar je job die je even uitvoert. Dit doe je met hart en ziel en dat heb ik mogen voelen. Zeer diep geraakt en dankbaar.

  Toevoeging 2:
  Ondertussen is het 2 weken geleden dat ik bij je was voor mijn eerste tantramassage.
  Ik wou je even laten weten hoe het nog verder verlopen is. 
  Ik heb een zestal dagen veel veranderingen gevoeld zowel op fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel vlak. Daarna werd ik terug meer mijn oude zelf (jammer :-)). 
  De eerste dagen waren het krachtigst en dat nam dan beetje bij beetje af. 
  Ik was enorm moe na de massage en de volgende 2 dagen. 
  De massage heeft mij in een ander bewustzijn gebracht. Het heeft mijn hart geopend en ik heb verbinding gemaakt met mijn ziel. Ik wil niet te zweverig klinken maar dat is echt wel gebeurd. 
  Ik heb die avond en de volgende dagen me heel dicht bij mezelf gevoeld, bij mijn essentie, bij wie ik echt ben zonder alle conditioneringen en beschermingsmechanismen. Het ego was heel stil, misschien zelfs even weg als dat al kan. 
  De nacht na de massage en ook de dagen die volgden heb ik zeer intense rare dromen gehad. Nu ben ik wel een dromer maar het was nog levendiger dan anders.
  Toen ik de dag na de massage ging wandelen voelde dat heel anders aan dan gewoonlijk. Ik voelde verbinding met de natuur, was ontroerd door het gezang van een vogeltje. De koude wind voelde zo aangenaam (terwijl ik koude wind anders niet aangenaam vind). 
  Mijn zintuigen stonden op scherp evenals mijn intuïtie. 
  Even voelde het leven heel mooi, liefdevol en zorgeloos. Een gevoel dat ik niet of nauwelijks ken. 
  Ik was even uit de zwaarte getrokken en had geen neerslachtige, sombere gevoelens. Een verademing. 
  Soms denk ik dat het gewoonweg niet in mij zit, me echt gelukkig kunnen voelen, maar het kan dus wel. 
  Ik voelde me enorm vredig en voelde ook zelfliefde en zachtheid. Die zelfliefde even mogen voelen ontroerde mij want daar geraak ik zelf niet gemakkelijk bij. Ik voelde me goed over mezelf, voelde meer eigenwaarde en had zelfs even vrede met de moeilijke situatie waarin ik me bevind. 
  Het was die eerste dagen ook heel stil in mijn hoofd. Rust. Geen gepieker en negatieve gedachten.
  Ik had ook meer connectie met mijn lichaam. Zeker met mijn yoni. Ik was me bewust dat die er was of zoiets, er zat leven in. Er waren aangename tintelingen zonder aanraking. Ze voelde ook anders aan. In  mijn billen voelde ik aangename zinderingen, energiegolfjes noem ik het.
  Ik voelde me een stuk vrouwelijker, sensueler, goed in mijn lichaam. 
  Ik stond meer in mijn kracht, voelde me een stuk sterker. Ik had ik veel zin om creatieve dingen te doen. 
  Wat me ook is opgevallen zijn mijn borsten die anders aanvoelden. Eerst dacht ik dat het gewoon mijn huid was, die zachter was geworden van de olie maar toen ik nog eens goed voelde waren het toch echt wel mijn borsten zelf die totaal anders aanvoelden. Ze waren soepel en ‘mals’, minder gespannen, minder hard ofzo. Echt heel raar om te voelen. Ik bleef ze maar aanraken :-). Ondertussen hebben ze terug hun gewone structuur.
  Een andere fysieke gewaarwording merkte ik een 3-tal dagen na de massage op. Ik voelde ineens een enorme ontspanning in mijn hele bekkenbodem. Vooral merkbaar als ik rechtstond of wandelde. 
  Vandaag kan ik het nog steeds voelen al is het iets minder sterk. 
  De eerste dagen na de massage kreeg ik regelmatig flitsen van beelden of van gevoelens vanuit mijn heel jonge kindertijd waarin ik de verbinding met het universum nog kon voelen. Echt heel speciaal.  

  Ik denk dat dit het zo een beetje was. Een hele boterham :-) 
  Nog steeds voel ik een grote dankbaarheid naar jou toe, dat ik dit via jou kon beleven.
  Het heeft me heel diep geraakt.

  Ik kijk uit naar onze volgende afspraak!

  Anoniem (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Brief aan mezelf,
  WORD JEZELF...

  Word wie je bent. 
  We zijn zoals we geworden zijn.
  Als iemand je lang niet heeft gezien zegt die soms: je bent nog altijd dezelfde. Uiterlijk zijn we (als we geluk hebben) misschien niet veel veranderd maar innerlijk is het iets anders...
  Doorheen ons leven onze levensLOOP, komen we in aanraking met fijne en minder fijne soms verschrikkelijke gebeurtenissen en ontmoetingen.
  Ik heb vorig jaar gekozen om te ontdekken wie ik echt ben. 
  Ik ben mezelf al serieus tegengekomen en het is niet altijd fijn en ronduit confronterend.
  Zorgen voor jezelf is niet gemakkelijk, was het maar zo simpel...
  Je stelt jezelf en ook je verhoudingen tot anderen in vraag.
  Is je partner veranderd? 
  Je ontdekt dat jij veranderd bent.

  Nadat onze dochter ons heeft verteld wat er met haar is gebeurd tijdens haar kindertijd, is niks nog vanzelfsprekend, eenvoudig. Voor haar al zeker niet maar voor ons ouders ook niet.
  Voor mezelf ook niet als vrouw, seks is voor mij ook altijd een probleem geweest.
  Door het krijgen van tantra massage, ondervond ik het genot van ook intieme aanraking.
  Vroeger had of kreeg ik het gevoel geen genot te kunnen voelen of geven aan mijn partner.
  Ik besef nu hoe mooi het zou kunnen zijn als ik daar zou kunnen communiceren met mijn partner. Niet dat ik dat vroeger nog niet geprobeerd heb...

  Na de laatste sessie kreeg ik het gevoel dat ik wel veel tranen binnenhield, ik hield ze tegen omdat ik jaren niet meer had gehuild.
  En toen gisterenavond waren ze er, ik was alleen en zonder aanleiding begon ik te huilen.
  Ik wist eerst niet waarom ik huilde, en er was geen opluchting alleen een diep verdriet en hartpijn en eenzaamheid.
  Het was niet mijn verdriet maar het verdriet van anderen, ik ben een spons en neem veel verdriet van anderen over.
  Hopelijk komt mijn verdriet ook nog aan de beurt.

  Ik wou dit even delen.

  L. (sessie 3) [therapeut: Christophe]

  Ik ben even opzoek geweest om de ideale plek te vinden om een workshop tantra massage te volgen. Voor mij was het in de eerste plaats belangrijk om op een eerlijke en pure plek terecht te komen. Iemand bij wie respect en veiligheid op de bovenste plank staan. En toen kwam ik bij Christophe terecht. Wat ben ik mijn buikgevoel dankbaar, want dit was duidelijk de juiste keuze.  De workshop was een heuse openbaring. Niet enkel omwille van zijn professionele aanpak en de manier waarop hij alles haarfijn uitlegt, maar ook omdat alles onmiddellijk in praktijk wordt omgezet en dat ik direct de uitgelegde technieken zelf kon toepassen en eigen kon maken. Hierdoor kon er kort op de bal gespeeld worden en de rustige en opbouwende feedback die Christophe gaf, zorgde ervoor dat mijn zelfvertrouwen een mooie boost kreeg. Nu enige tijd later, heb ik mijn eigen praktijkruimte en al ettelijke tevreden klanten die me keer op keer laten beseffen hoe mooi het is om vanuit je hart en vanuit volle passie te mogen geven. 
  Bedankt Christophe. Zonder jou was dit enkel bij een droom gebleven.

  A. (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Geen massage, maar liefdevolle aanraking met enorm veel respect voor het lichaam van de vrouw.
  Als je de eerste keer naar de afspraak komt heb je  ALLES  gelezen wat er over te lezen valt, je hebt filmpjes bekeken… zelfs op pornosites maar daar ga je niet vinden wat je zoekt. Maanden heeft mijn zoektocht geduurd voor ik besliste om toch de stap te zetten. 
  Dan moet je nog beslissen bij wie je terecht kunt… een zeer interessante zoektocht. Je ziet en leest dingen die soms ronduit niet oké zijn. En toen kwam ik op de “tantrayonimassage” site terecht. 
  Ik wou geen vrouwelijke tantra, en toen kwam ik uit bij Christophe. Site bezocht ,gelezen en nog eens gelezen en gezocht of ik iets vond dat niet oké was… niet gevonden, oef.
  Ga ik nu een afspraak maken, wat zoek ik daar, kan ik dat doen… 
  Toch een eerste afspraak gemaakt… zeer onwennig om de eerste keer binnen te gaan.
  Je moet wel vertellen waarom je komt, moeilijk en toch weer niet door de vriendelijke en altijd correcte en respectvolle houding van Christophe.
  Ik heb nooit op geen enkel moment getwijfeld of dit voor mij wel aanvaardbaar is dat ik daar was.
  De massage kan ik niet omschrijven wel het zalige gevoel dat je krijgt: je voelt je de mooiste vrouw van de wereld. Geen enkel moment denk je het is niet oké, je wordt gekoesterd van kop tot teen (en alles er tussen 😉).
  Nu heb ik mijn tweede sessie achter de rug, ik dacht het kan niet beter zijn dan de eerste keer…
  Na de eerste sessie heb ik een maand lang nagenoten van de liefdevolle aanrakingen. Ik kon door er aan te denken zeer leuke gevoelens krijgen. De nawerking was enorm.
  Ik had nog nooit in mijn leven zelfs maar een fractie van een orgasme gehad. Nu kon ik genieten van mijn lichaam, zalig.
  Oja, ook interessant om te weten dat ik maandelijks naar de osteopaat ging of naar de kinesist of naar de hypnose of kinesologie. En nu, niet meer nodig.
  ik heb vrede met mezelf en met mijn situatie. Ik kan verder en ik heb vandaag met de tweede sessie de mooiste ervaring van mijn leven gehad. Ik voel me anders, beter.
  Voor wie nu nog zou twijfelen na dit te hebben gelezen, niet twijfelen gewoon doen. 

  Bedankt Christophe.✨

  L. (sessie 2) [therapeut: Christophe]

  Een jaar na een moeilijke relatiebreuk kwam ik bij Christophe terecht omdat ik er maar niet in slaagde mezelf terug te vinden en de pijn en het verdriet los te laten. Teveel gegeven en teveel gezorgd, jarenlang iemand anders rugzak gedragen. 
  In eerste instantie was het onwennig en moeilijk om me te ontspannen, ik was gefocust op alles rondom me en zat volledig in mijn hoofd. Eens de massage verderging aan de voorkant van het lichaam (borst/hart), zweeg mijn hoofd eindelijk even en kon mijn hart spreken. Bij Christophe vond ik een veilige plek om in te storten terwijl de golven van verdriet bleven bovenkomen. 
  Emoties die ik niet wist dat verwerkt moesten worden, kwamen aan de oppervlakte. Ik ontdekte dat ik niet lief ben geweest voor mezelf en jarenlang tegen mijn hart ben ingegaan. Dat in tegenstelling tot de veilige plek hier, ik me niet veilig voel bij mezelf, omdat ik steeds over mijn grenzen laat gaan zonder respect voor eigen gevoelens en behoeften. 
  Ondertussen zijn we al 6 sessies verder en iedere keer opnieuw zijn er nieuwe inzichten, vallen er weer puzzelstukjes op hun plaats. Niet meer terug in de slachtofferrol kruipen, maar de donkere stukjes in mezelf gebruiken om de weg te vinden naar mezelf. Laagje per laagje komt het verdriet dat vastzit in mijn lichaam los, met momenten heftig en intens, maar zo nodig. Het brengt me stilaan naar mijn ware ik die zo diep begraven zit, weggecijferd en verwaarloosd.
  Tijdens de massages heb ik het gevoel dat ik nergens verantwoording voor moet afleggen, dat alles er even kan en mag zijn, dat ik veilig ben. En hoewel ik me nergens zo veilig voel als hier zijn de blokkades er voorlopig nog. Eens de emoties te overweldigend worden, schiet ik weg in mijn overlevingsmechanisme van destijds, kan ik niets meer waarnemen, ben ik de connectie met mezelf volledig kwijt, het gevoel letterlijk ontkoppeld te worden van mijn lichaam. 
  Ondanks de weg die er nog af te leggen is, lukt het me iedere sessie wat langer om dichtbij mezelf te blijven, om te voelen, om te gaan naar een plek in mezelf waar ik de energie en warmte voel stromen van top tot teen en er geen innerlijke strijd is.

  K. (sessie 6) [therapeut: Christophe]

  Ik had reeds tweemaal een intens ontspannende en helende ervaring bij Christophe. Hij is heel aanwezig, neemt alle tijd en raakt je aan vol zachtheid en respect. Dit alles zorgt voor een magische combinatie waarin je helemaal kan zakken in je lichaam, diep loslaten en in overgave vertoeven. In dit diepe voelen, ontspannen en genieten ontstaat een stroom in je lichaam die heelt en voedt. Het effect is nog een hele tijd na de sessie te voelen. Warm aanbevolen!

  Katrien (sessie 2) [therapeut: Christophe]

  Na mijn eerste tantra massage neem ik graag even de tijd om mijn ervaring te delen. Ik kan me voorstellen dat net zoals ik het bij mezelf ervaarde, bij vele een gelijkaardige ‘spanning’ zit om de stap naar deze pure massage te zetten. Maar wat een prachtig geschenk heb ik mezelf gegund. Christophe creëerde  onmiddellijk een veilige bubbel waarin ik mezelf mocht en kon zijn. Ik kreeg de ruimte om in volledige overgave te kunnen gaan in alle facetten zonder enige schaamte of terughoudendheid. Het was een oase van ontladen. Enkele dagen nadien is er nog meer losgekomen na de magische behandeling waar ik zo diep heb van genoten . 
  Mijn creativiteit en mijn wilskracht is groter dan ooit. Mijn vrouwelijkheid is nog sterker ontplooid. Mijn energiepeil ten top. 
  Ik voel harder als ooit wat mijn levensmissie is en waar mijn passie ligt. 
  Dankbaar voor dit prachtige geschenk 🙏🏼

  Anke (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Er zijn na de sessie enorm veel gevoelens naar boven gekomen en er spelen enorm veel gevoelens en lichamelijke klachten die ik moeilijk kan plaatsen omdat ik voorheen deze niet voelde.
  Ik omarm mijn gevoelens en probeer zonder erbij na te denken en te zoeken van waar deze komen of waar deze vroeger zaten deze te volgen.
  Sedert de massage heb ik een leger hoofd dan voorheen en probeer ik me niet meer druk te maken over bepaalde zaken.
  Ik stel mezelf volledig open voor wat op mijn pad komt en probeer mijn gevoel hierbij te volgen.
  Na een enorme ruzie met mijn man zijn we al 2 dagen enorm open aan het praten over hoe ik me voel en wat in me omgaat. Volgens mij ook een van de gevolgen van de massage aangezien ik dit voorheen niet kon en nooit gedaan heb. Hieruit is voor mijn man wel al op bepaalde vlakken gebleken dat de massage iets met mij als persoon doet en dat ik erdoor beter met mezelf kan leren omgaan door mezelf te leren kennen, appreciëren en blokkades te laten wegvloeien (want heb de laatste 2 dagen al menig traantjes laten vloeien).
  Wat jij voor mij hebt opengezet en losgemaakt met de massage kan ik zelfs niet onder woorden brengen. Ik merk wel dat het gevoel van de blokkades in mijn diepste al wat lichter zijn, maar dat ze nog niet verdwenen zijn. Ik volg nu vooral alle gevoelens die sedert opengezet zijn en probeer deze vast te houden.

  Alvast dikke merci voor wat de tantramassage bij mij reeds teweeg heeft gebracht!

  A. (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Ik had vele jaren geleden van tantra gehoord en had nooit gedacht dat ik het zou doen. Maar het intrigeerde me altijd omdat ik op een spiritueel pad was, maar ik had nooit gedacht dat ik het effectief zou doen. De afgelopen jaren ben ik online gaan zoeken naar een tantrische masseur. Ik had een jaar of twee geleden op deze website gekeken, ik kan het me niet precies herinneren, maar bepaalde omstandigheden in mijn leven maakten me onlangs zo geïrriteerd dat ik besloot dat het genoeg was en dat het tijd was om mezelf te gaan eren en te verkennen. Maar ik moest me veilig voelen, want ik wilde niet nog meer pijn van mannen meemaken. Ik was nog nooit mishandeld, maar voelde me door de jaren heen emotioneel en financieel wel mishandeld. Ik was het zat om me een slachtoffer te voelen en omdat ik door de jaren heen een deel van mezelf had afgesloten, wilde ik echt mijn macht terugnemen. Ik had naar de vele recensies gekeken en iets in Christophe gaf me gewoon het gevoel dat het goed was.
  Ik had geen ongelijk. Christophe was buitengewoon respectvol, stil en zorgde ervoor dat ik me op mijn gemak voelde.
  Mijn lichaam voelde getransporteerd naar een ruimte van stilte en ontspanning en de Yoni-massage was een explosie van gevoelens en emoties die ik al lang niet meer had gevoeld.
  De eerbied en het respect voor het vrouwelijk lichaam was zo mooi dat ik denk dat we dit allemaal zouden moeten leren, omdat het de wereld een veel betere plek zou maken. Anderhalve week daarna voelde ik me gelukkig en voelde ik een enorme energie-explosie. Toegegeven, ik wist niet goed wat ik ermee aan moest, omdat ons in onze samenleving niet wordt geleerd om deze energie te omarmen en te kanaliseren. Ik wil dit zeker verder onderzoeken en kijk uit naar mijn volgende massage.

  I. (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Na bijna anderhalf jaar tantra massages bij Christophe kan ik nog steeds zeggen… dit went NIET. Elke sessie blijft maar vernieuwend aanvoelen, me-time van het hoogste niveau. 

  Mijn hartslag verhoogt nog steeds het moment dat ik uit mijn auto stap en aanbel. Pas na de welkomstknuffel word ik meer zen. Gedurende de massage bouwt de rust zich verder op, ik voél mijn lichaam liggen op de mat. 

  Mijn mindset is in al die tijd positief geëvolueerd, zowel privé als op het werk. Zo ga ik nu meer empathisch om met mensen en sta ik er bij stil dat ze ook zelf hun eigen rugzakje met zich meedragen. Vroeger was het van mijn kant vooral éénrichtingsverkeer op vlak van communicatie, terwijl ik nu meer een luisterend oor heb.

  Ik ben meer in evenwicht met mezelf en ik straal dit ook uit naar anderen. Ik durf zelfs te zeggen dat ik me volwassener ben gaan voelen en in een nieuw stadium van mijn leven terecht gekomen ben.
  Vooraleer ik tantra ontdekt heb, leefde ik meer beredeneerd. Nu pas begin ik te leven met meer gevoel en kan ik zelfs genieten van niets doen, stilte of met mezelf in rust zijn.

  Wanneer het gespreksonderwerp onder vriendinnen vroeger over orgasmes ging, was ik nooit betrokken omdat ik gewoonweg niet wist hoe het voelde en wat het inhield.
  Dus op het moment dat ik de eerste keer voor een tantra massage kwam, had ik geen connectie met mijn yoni. Ik vond er niks aantrekkelijk aan. Maar ondertussen heb ik het gevoel dat ik er een nieuw lichaamsdeel bij heb! Op het einde van de massage voelt mijn yoni aan als een vuurbal die energie en warmte uitstraalt doorheen de rest van mijn lichaam. 

  Ik moet dus zonder enige twijfel mijn mening herzien over mijn yoni… Ik vind ze super aantrekkelijk, heb ze méér dan lief en ze geeft me het gevoel op en top vrouw te zijn!

  I. V. (sessie 27) [therapeut: Christophe]

  Mijn interesse voor de tantra workshop is ontstaan door deze zelf te hebben ontvangen. Zo ben ik bij Christophe van tantrayonimassage.com terecht gekomen. Er werd telefonisch op voorhand besproken wat de mogelijkheden en verwachtingen waren. De mogelijkheid tot een testpersoon was voor mij zeer welkom.

  De locatie is zeer goed bereikbaar vanaf de snelweg en voldoende parkeermogelijkheden. Doordat de workshop plaatsvindt in een appartement geeft dit discretie, dit kan van belang kan zijn.

  Bij de intake werden de verwachtingen van beide partijen duidelijk geformuleerd.  

  De ruimte was netjes, hygiënisch, verzorgd, rustgevend en goed van temperatuur.  

  De inhoud van de workshop was professioneel met een goede balans tussen theorie en praktijk. Zeer goede feedback van lesgever Christophe en testpersoon Saskia. Kwaliteit en temperatuur van de olie was zeer aangenaam om mee te werken. Ik ben Christophe en Saskia zeer dankbaar voor deze verrijkende en leerrijke tantra workshop.

  R. (sessie 4) [therapeut: Christophe]

  Ik lig op mijn buik. Door de zachte handdoek heen voel ik hoe elk lichaamsdeel met lichte druk aangeraakt wordt, alsof mijn armen, handen, benen, voeten en romp elk apart verwelkomd worden. Op dezelfde manier wordt er na tweeënhalf uur afscheid van genomen, met als summum 4 handen op mijn hart : overweldigend en best wel emotioneel!

  In die tussentijd geef ik me over aan wat er komt. Het lijkt alsof Christophe mijn lichaam beschouwt als een tempel waarrond een sfeer van eerbied en respect hangt. De schaamte over mijn verre van perfecte, niet meer zo jonge lichaam smelt weg bij elke druppel warme olie op mijn lijf. 

  Het voelt zo bevrijdend om te mogen ontvangen zonder er iets te hoeven voor geven. Er zijn geen wederzijdse verwachtingen, noch verborgen intenties. Ik hou mijn ogen dicht om dichter bij mezelf te komen en plots is er geen besef meer van tijd en ruimte. Er zijn alleen maar warme, bekwame handen, geurige olie, de ondersteunende ademhaling van Christophe en licht ontspannende muziek op de achtergrond.

  Na de buiklig, leg ik me op mijn rug. Ik voel een neiging om niet statisch te ondergaan, maar ik verleg mijn arm, mijn hoofd en dein mee zonder weerstand te bieden.  Mijn lichaam reageert vanuit het niets met lichte schokjes. Ik laat dit gebeuren want het voelt helemaal niet vreemd. De intensiteit wordt feller. Mijn ademhaling wordt dieper. De ademhaling van Christophe begeleidt me en voelt als een veilig anker. Ik beland in een alles overheersende extase. Nooit eerder maakte ik zoiets mee. Ik reageer met gulzigheid op elke aanraking. Mijn lichaam voelt als een spons die energetische vrouwelijke kracht , vitaliteit en vuur absorbeert en vasthoudt. Christophe voelt spontaan aan wat mijn lichaam nodig heeft en hoever hij kan gaan. Ik voel zoveel dankbaarheid naar hem toe, maar ook naar mijn (intussen lieve) lijf die deze sensaties mag ervaren, toelaten en zich ontwikkelen.

  Na een tijdje ondervind ik een gelukzalige rust, een warme gloed en tintelingen. Wat een verwennerij! Wat een cadeau voor en van mezelf! Dit gaat zoveel dieper dan de instant, vluchtige bevrediging in onze materiële wereld.

  Achteraf ben ik verbaasd dat ik, zonder enige ervaring in lichaamswerk of spiritueel werk, al bij een tweede sessie tot zoiets in staat ben. Deze interne reis biedt me fierheid, rust en een zelfverzekerde, open blik naar andere mensen. Ik voel me compleet, 100% vrouw!

  Christophe, dank je voor het vertrouwen, het respect, discretie en veiligheid!

  Een aanrader voor iedereen die de verborgen kracht in zichzelf wil (her)ontdekken!

  Anoniem (sessie 2) [therapeut: Christophe]

  Dankjewel voor vrijdagavond Christophe, ik voelde mij direct wel op mijn gemak.
  Het was super ontspannend, geborgen maar ook heel intens en ook merci voor de goede zorg nadien.
  Ik had niet verwacht wat het allemaal met mijn lijf zou doen, had serieuze trillingen in mijn armen en handen na de massage. Was een beetje overweldigend.
  En normaal huil ik niet rap, maar was precies zo’n beetje een uitbarsting die ik niet tegen kon houden. Moest toch  serieus wat bekomen…
  Ik heb heel goed geslapen nadien, de zaterdag wel zwaar hoofd en vermoeid. Gisteren was het beter.
  Wel al iedere avond met momenten een goed gevoel in mijn onderbuik ervaren.

  Kathleen (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Vijf weken na mijn eerste sessie bij Christophe stond ik al opnieuw aan de deur. In een heel andere state of mind dit keer, super opgetogen en blij dat ik eindelijk weer kon komen.
  En het eerste moment, wanneer Christophe me verwelkomde, voelde ik me meteen weer op mijn gemak. 
  De liefdevol, geduldige persoon die voor mij zat geeft me een gerust gevoel en hij begint meer en meer een vertrouweling te worden. 
  Hier kan ik dingen over mezelf kwijt die ik anders niet zo snel deel. Zonder dwang, heel rustig, maar het vloeit er onverwachts gemakkelijk uit. Maar wat nog meer bijzonder is, Christophe luistert met liefde en respect.
  En opnieuw, bij de start van de massage...enkel al zijn warme hand door de handdoek op mijn rug en ik voelde meteen weer de geborgenheid, veiligheid. Dit keer was ik ook veel meer relaxt en was het genieten van de eerste seconde.
  Waar bij de eerste sessie ik iets teveel gefocust was op rustig ademhalen, niet afdwalen in gedachten...heb ik me nu wel volledig laten gaan, wetend dat ik liefdevol gekoesterd zou worden. En het heeft zijn effect niet gemist. 
  Er is vanalles aan het loskomen intussen, emoties die ik niet wist die nog verwerkt moesten worden, ...
  Maar vooral weer de energie die ik heb mogen ontvangen en die hopelijk weer voor een tweetal weken voelbaar zal zijn, misschien zelfs langer. 
  Er is een nieuwe deur open gegaan, een manier van healing die ik niet kende. 
  Nooit had ik verwacht dat dit zo'n effect op mij zou hebben. Meestal doen ik sporadisch eens een massage en dan zitten daar meestal maanden tussen. Maar opnieuw ben ik al aan het zoeken voor een gaatje in mijn agenda om toch zo snel mogelijk terug te komen.
  Dank u Christophe, om zo goed voor mij te zorgen.

  Ann (sessie 2) [therapeut: Christophe]

  Ik heb in het verleden al mogen kennis maken met ayurvedische massage, yoga, meditatie, ... De oosterse en holistische levenswijsheden hebben me altijd gefascineerd. 
  Maar de tantra massage was en is helemaal nieuw voor mij. 

  De laatste jaren ben ik de verbinding tussen mijn lichaam en geest wat verloren, voelde ik me niet meer wel in mijn vel en leek chaos in mijn hoofd te overheersen.
  Laat het dan ook duidelijk zijn dat ik nerveus naar de afspraak kwam. Niet door het vooruitzicht van de massage, maar door de 'state of mind' waarin ik me al enige tijd bevind.

  En dan verwelkomt Christophe mij, met een vriendelijke glimlach en een heel rustige houding. 
  Bij het verkenningsgesprek klonk ik vast verwarrend, ratelend mijn verhaal doend. 
  Maar Christophe bleef rustig luisteren en gaf me vooral mee dat ik misschien moet leren loslaten, het over mij laten komen. En dat deed ik...

  Al bij de eerste aanraking, dwars door de handdoek, kon ik de warme, liefde- en respectvolle kracht voelen. Zo bijzonder, zo uniek !
  Zeker als je weet dat ik al wat ervaring had met krijgen van massages. 
  Dit was anders en ik voelde - gek genoeg - meteen veiligheid, geborgenheid, ... dankbaarheid. En ik heb het over me laten komen.

  Tijdens de hele massage bleef die geborgenheid groeien, en heb ik ontdekt dat ik bijlange na niet zo lief ben voor mijn lichaam. 
  Het werd in elk geval nog nooit zo gekoesterd en verwend als tijdens dit moment. 
  Het overviel me dat dit een enorm gemis geweest was.
  En met het laten koesteren van mijn lichaam, werd mijn geest een beetje rustiger. 

  Ook nadien nam Christophe de tijd voor reflectie, maar ik moest dit eerst zelf allemaal even verwerken thuis.
  Het positieve gevoel, 'de energie' bleef heel lang en heel sterk nazinderen.
  Voor mij voelde het alsof het eerste kiempje terug gezaaid was, ik terug de goede kant op ga, mijn lichaam en geest elkaar weer sinds lang begroet hebben. 

  Zoals Christophe het zegt : hij is enkel de begeleider, ik moet zelf het werk doen. En dat doe ik ook.
  Ik ben terug gestart met mediteren en met yoga. In plaats van me te ergeren aan mijn 'figuur', leer ik terug respect te hebben voor mijn lichaam en ga ik er opnieuw liefdevol me om.

  Intussen staat mijn volgende sessie met Christophe alweer geboekt. Een sessie waar ik heel erg naar uit kijk.
  De weg is nog lang, maar met begeleiding van Christophe en met mijn hernieuwde energie geraak ik er wel.
  Dus dank u Christophe, duizend maal dank.

  Ann (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Ik leerde Christophe drie jaar geleden kennen als een heel vriendelijk en rustig persoon, iemand waar je je onmiddellijk op je gemak bij voelt. Iemand die je aanvoelt als de beste en je de tantramassage geeft zoals het hoort. Liefdevol, warm en met heel veel respect.

  Toen ik een tijdje terug besliste om me zelf te gaan verdiepen in de tantramassages dacht ik dan ook onmiddellijk aan hem. Ik wilde mensen zo graag kunnen bieden wat ik ervaarde tijdens mijn massages bij Christophe. In alle rust, met het nodige geduld, geruststellende woorden en een persoonlijke aanpak leerde hij me de kneepjes van het vak.
  Ik heb aan mijn opleiding bij hem enkel mooie herinneringen, en ben heel blij dat ik de keuze heb gemaakt om toch telkens 100 km zijn richting uit te rijden om samen aan de slag te gaan!

  Sylvia (sessie 3) [therapeut: Christophe]

  Na lang twijfelen en op aanraden van mijn huidige en toenmalige begeleiding heb ik besloten om, met een bang hartje, met Christophe contact op te nemen. Als gevolg van een negatieve ervaring leven mijn hoofd en lichaam continu van elkaar gescheiden, maar tegelijk ook heel sterk verbonden, in een continu conflict met elkaar. Als het denkmolentje even stil staat, neemt mijn lichaam het weer over en herinnert me eraan dat ik alert dien te blijven, waardoor ik zelden tot rust kan komen. 

  Waarom ik zou aanraden om zonder twijfelen contact op te nemen met Christophe? Christophe biedt de nodige rust en vertrouwen. Dit bleek mezelf al snel duidelijk toen ik de getuigenissen op de website doornam, maar ook in het echt straalt hij dit uit. Er is geen haast, geen druk en hij voelt volgens mij ieders tempo zeer goed aan. Bij Christophe kan ik terug toelaten dat er contact gemaakt wordt met mijn lichaam. Ook het gevoel van schaamte tegenover mijn lichaam neemt rustig aan af en op geen enkel moment voel ik dat ik beoordeeld word. Hoewel ik me tijdens de eerste twee sessies meer druk maakte over het verloop van de massage en het oordeel dat iemand kon hebben over mijn lichaam, voelde ik me nadien eerder ontspannen. De derde sessie voelt voor mezelf (en mijn lichaam) volledig anders. De dag nadien voel ik me heel moe, alsof ik een marathon gelopen heb zonder enige training, het voelt alsof mijn lichaam in duizend stukjes gebarsten is en nu tot rust komt. Hopelijk kan ik dat gevoel voor even bijhouden.

  Bedankt om zo goed aan te voelen wat er in mij omgaat, alsook de grenzen die mijn lichaam probeert aan te geven op het moment zelf. Het lijkt waarschijnlijk overdreven maar voor mezelf is er in die korte tijd reeds een grote stap gemaakt. Mijn lichaam geeft dit misschien niet aan, maar ik had nooit gedacht dat ik ooit zou kunnen vertrouwen dat er iemand zo dicht bij mij zou staan en dat het denkmolentje in mijn hoofd het even zou aanvaarden en toelaten. Het is juist op dat moment dat er golven van verdriet naar boven komen waardoor ik soms het gevoel krijg dat ik geen adem meer krijg, maar ik weet dat ik rustig mag/kan blijven en dat ik daar niet over beoordeel word. Het lijkt alsof Christophe juist op dat moment aanvoelt dat er emoties naar boven komen en juist weet hoe hij hier het best mee omgaat om ervoor te zorgen dat het ook draagbaar blijft waardoor ik mezelf ook veiliger voel.

  Julie, 28j (sessie 3) [therapeut: Christophe]

  Door aanhoudende lichamelijke klachten die onverklaarbaar waren volgens de medische wereld, ben ik op zoek gegaan naar alternatieven om mezelf te genezen. Ik kwam bij een chiropractor terecht die tot de vaststelling kwam dat mijn lichaam inwendig geblokkeerd was. Omwille hiervan en daarnaast  een gevoel van huidhonger, kreeg ik het idee om voor een massage te kiezen. Een vriendin zei me “Waarom geen tantra?”, en zo begon het verhaal…

  Tantra, is dat wel iets voor mij? Ik durfde het woord nauwelijks googlen, laat staan een dergelijke massage ondergaan. Toch zocht ik het op en het onderwerp intrigeerde me. Ik zou dit wel eens willen proberen. Na verder googlen kwam ik op de site van Christophe terecht. Een vertrouwelijke foto van hem deed me verder lezen. Een mooie uiteenzetting van wat ik kon verwachten, gaf mij een juist gevoel. Ik nam telefonisch contact op en de afspraak was vlot gemaakt. Moest ik van gedacht veranderen, kon ik nog altijd afbellen. Hoe dichterbij het moment van de afspraak kwam, hoe meer mijn nieuwsgierigheid de bovenhand nam op mijn twijfels.

  Daar stond ik dan op het afgesproken uur, paraat en met een superklein hartje. Bloedzenuwachtig en met de nodige spanning in het lichaam. De deur ging open en daar was het vertrouwde gezicht. Christophe gaf me een handdruk, wat mij al onmiddellijk een veilig gevoel gaf. We geraakten aan de praat en zijn houding straalde rust uit waardoor ik me meer en meer op mijn gemak voelde. Hij benadrukte dat ik op elk moment de sessie kon stopzetten indien het voor mij niet goed meer zou aanvoelen. Bon, ik was er klaar voor…

  De ruimte was goed opgewarmd, en een wierrook stokje zorgde voor een aangename geur. De muziek raakte mij, wat een relax gevoel bij me teweeg bracht. Ik lag op de mat en voelde de hartslag in mijn buik. De laatste restjes angst verdwenen toen ik de warmte van zijn handen door de handdoek heen voelde. Elke aanraking gaf mij het gevoel dat alles in orde was en ik me geen zorgen hoefde te maken. Ik vergat zelf hoe onzeker ik ben over mijn lichaam, ik voelde me hier op de juiste plaats op het juiste moment.

  De massage gaf mij al snel een gevoel van geborgenheid, wat een reflectie was van het gemis hieraan in mijn kindertijd. Het voelde zo goed aan. Stap voor stap voelde ik mijn lichaam smelten. Ongelooflijk hoe een aanraking op een bepaald lichaamsdeel een uniek gevoel naar boven brengt. Een rollercoaster van emoties gaat door me heen. Dit zowel positief, zoals een gelukzalig gevoel, als ingrijpend wanneer een losgekomen emotie je een traan doet wegpinken. Ik hoef nergens verantwoording voor af te leggen, alles mag en kan hier. Wat ben ik blij, als iemand die graag de controle behoudt, dat mijn lichaam beslist heeft dit alles te kunnen toelaten en hiervan te genieten.

  Toen Christophe op het einde van de sessie ‘alstublieft’ fluisterde, overviel mij een zeer dankbaar gevoel. Dit had ik nog nooit meegemaakt en overtrof zelfs elke verwachting. Mijn lichaam voelde alsof het helemaal uit elkaar en weer ineen gestoken werd. Ik had geen flauw idee hoe laat het was, maar één ding was zeker: ik kom zeker terug. Dit bleek achteraf sneller dan gepland te gebeuren, want diezelfde week stond ik er al terug voor een tweede sessie.

  De dagen na een massage voel ik de boost van levensenergie altijd nog nazinderen. Ik probeer deze krachtige energieflow die ik ervaren heb, zo goed mogelijk vast te houden en deze aan te wenden in het dagelijks leven.

  Ja, tantra is wel degelijk iets voor mij… Paradise is not a place, just a feeling!

  I. V. uit Kortrijk (sessie 4) [therapeut: Christophe]

  Ik was reeds eerder vertrouwd met energetische massage.
  Kwam dan in mijn zoektocht naar massages online bij tantramassage uit.
  Dacht dat dat niks voor mij was en dacht altijd dat dat seksuele bedoelingen had.
  Maar door het lezen van de site en dan vooral de getuigenissen, moest ik mijn mening veranderen. En werd ik ook nieuwsgierig. Vermits ik net dit jaar voelde dat het hele gedoe van negatieve ervaringen uit kindertijd en relaties mocht aangepakt worden en zich ook aandiende.
  Ik begrijp nog niet dat ik het aandurfde maar ben gewoon gegaan.

  Ik vond het best eng om in het gesprek vooraf dingen te vertellen die ik nooit eerder iemand vertelde. En ik voelde toen al verdriet opkomen.
  Dat heb ik ingeslikt maar van bij het begin vd massage kwamen de tranen er toch uit.
  Ik was gerustgesteld door de rust en de veiligheid die Christophe gaf.
  En het was net dat liefdevolle aangeraakt worden in respect en veiligheid dat al het verdriet eruit haalde.
  Ik ben ergens teruggecatapulteerd naar mn kindertijd, het jarenlange gemis aan aanraking en contact kwam en komt er nog steeds uit.
  Het voelt totnogtoe als een innerlijke kindheling vooral voor mij.
  Een badje van liefdevolle koestering.
  Even gewoon zijn en voelen wat dat met me doet.
  Ik ervaar het als een cocon van liefdevolle omhulling waarin ik even mag schuilen, mag zijn met alles wat er is.

  Het helpt mij enorm om terug te zakken in mijn lijf en sterker verbinding met mezelf te krijgen.

  Ik merkte dat ik de weken erna in situaties terecht kwam die dat gemis aan aanraking nog eens triggerden. Ik zag een vader die zijn dochter op schoot vasthield. 
  Het viel mij meer op en nog steeds hoe mensen contact maken met mekaar.
  Ik heb mijn kinderbed waarin ik nog steeds sliep eindelijk buitengegooid en precies het groot bed gevonden wat ik allanger zocht.

  Kortom, het werkt nog door na de massages zelf.
  Voor herhaling vatbaar.
  🙂

  A.V. (sessie 2) [therapeut: Christophe]

  Dank je wel Christophe, uw massages raken mij steeds weer opnieuw, tijdens de massages voel ik mij als het ware gedragen, veilig en geborgen, er wordt voor mij gezorgd en ik laat het toe, ik omarm het compleet ❤

  Dank je wel om mij terug in contact te brengen met mijn vrouwelijkheid. Met de massages toon je mij de weg en laat je mij voelen dat het gewoon in mij zit. Ik had het alleen zo diep verstopt dat ik er zelf niet meer bijraakte... Mijn bekken en yoni zijn aan het ontwaken, alles word precies gevoeliger, steeds meer en meer, ook tijdens het vrijen... Ik blijf langer in die orgastische staat hangen. Gisteren was gewoon overweldigend, ik voelde de zinderingen door heel mijn lijf gaan en ik werd er echt ontroerd door, zo mooi... Ik had mezelf toestemming gegeven om er volledig te zijn en te voelen! Dank je wel om mij telkens een stukje dichter bij mezelf te brengen 🙏

  Saskia, 42j uit Kortrijk (sessie 12) [therapeut: Christophe]

  Nogmaals ontzettend bedankt voor een fantastische behandeling, je liefde en toewijding!
  Het voelt zeer bevrijdend en juist aan!
  Bedankt om mij dit gevoel opnieuw te geven!!!!
  Zeker tot later.

  Tania (sessie 2) [therapeut: Christophe]

  Na in contact te komen met energetische massages, raakte ik in de ban van de video's die ik daarover terug kon vinden. Mijn nieuwsgierigheid was groot, maar de angst om bij iemand terecht te komen die niet professioneel was, speelde mij wel parten... Na heel wat research te hebben gedaan online, zei mijn gevoel en verstand dat het bij Christophe veilig was. Ik had mezelf voorgenomen dat als er ook maar iets niet goed voelde, dat ik zou recht staan en vertrekken.

  Ik reed met een dubbel gevoel naar hem toe, maar toen ik binnenkwam, voelde ik mij meteen op mijn gemak. Christophe antwoordde op al mijn vragen en creëerde de nodige veiligheid.

  Ongelooflijk wat zo'n massage teweeg kan brengen! Nooit gedacht dat mijn lichaam zo ging reageren en ik die energie zo door mijn lichaam zou voelen. Nooit gedacht dat pijnen uit het verleden naar boven gingen komen en die blokkades zo liefdevol behandeld gingen worden. Christophe bleef tijdens de volledige massage en erna heel professioneel. Op geen enkel moment heb ik mij niet veilig gevoeld. Bedankt voor de veiligheid Christophe, bedankt om mij het gevoel te geven dat ik mag zijn wie ik ben, bedankt voor de healing, bedankt voor de zalige ervaring.

  Ondertussen heb ik twee maal de tantrayonimassage mogen ontvangen en Ik kijk er enorm naar uit te zien wat het verder zal teweeg brengen na meerdere sessies. 

  Als je twijfelt en je leest deze reviews één voor één door (zoals ik heb gedaan) kan ik jou echt met een gerust hart zeggen: ga er gewoon voor, er staat jou een fantastische ervaring te wachten.

  S. (sessie 2) [therapeut: Christophe]

  Bedankt voor de deugddoende massage gisteren.

  Na de massage voelde ik mij gisteren volledig in balans, loom, zorgeloos. Ook vandaag voel ik mij anders, de onrust is weg. Ik hoop dat ik dit gevoel kan vasthouden. Het was niet mijn 1ste ervaring met tantra.  Jouw massage was professioneel, de essentie van wat volgens mij tantra inhoudt. Ik zou je massage aanraden aan iedereen die er voor open staat. Tevreden dat ik bij jou ben gekomen. Het was de rit meer dan waard en ik kom zeker nog terug.

  Ann (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Voor de eerste keer de tantra yoni massage gedaan. Ik was nogal verrast  hoe  de massage werkt maar ik heb er zeker van genoten, en zeker om te herhalen en proberen meer te ontspannen voor een nog beter resultaat.
  Dankuwel! 

  Renia (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Het voelt alsof je me veel energie hebt gegeven. Ik had het gevoel dat ik soms boven me zweefde terwijl ik bij jou was.
  Naast de structuur die je in de massage terugvindt, laat je je ook duidelijk leiden door je intuïtie en gevoel om specifiek in mijn echte behoeften te voorzien.

  Ga in ieder geval door zoals je bezig bent, want ik heb een heerlijk en prachtig cadeau gekregen.

  Virginie (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Heel erg bedankt voor alweer een mooie tantra ervaring deze namiddag. Het voelde weer zo geborgen, fijn en juist! 
  Je voelt perfect aan wat iemand nodig heeft. Zalig om weer even van de wereld te zijn geweest, verstand op nul en volledig in het gevoel! 😊
  Ik wens je een fijne zomer.
  Tot een volgend keertje!

  Sylvia 🤗

  Sylvia, 42j uit Gooik (sessie 4) [therapeut: Christophe]

  Mijn eerste tantra-ervaring bij Christophe in 1 woord? Zà-lig! Zalig thuiskomen in mijn lichaam.
  Na weken van 0,0 aanrakingen gedurende de coronacrisis was de huidhonger groot. Ik voelde dat ik nood had aan meer dan een “gewone” ontspanningsmassage. Ik had eerder al kennisgemaakt met tantramassage dus ging ik daarnaar op zoek. Ondanks de ervaring die ik had, was het toch nog spannend want het is toch steeds een stukje jezelf openstellen aan iemand die je niet kent. Zou het me lukken om los te laten en gewoon te genieten zonder dat er van mij iets verwacht werd?
  Allemaal zorgen voor niets. Door Christophes warme persoonlijkheid en zachte stem voelde ik me al heel vlug op mijn gemakt. De massage werd op zo’n rustige en vloeiende manier opgebouwd dat ik me ten alle tijden veilig heb gevoeld. Iedere cm van mijn lichaam werd liefdevol en respectvol aangeraakt. Ik heb dan ook genoten van de eerste tot de laatste minuut. Volledig loslaten bleek nog steeds een “werkpuntje” te zijn maar het was tijden geleden dat ik me nog zo ontspannen gevoeld heb. Dank je wel hiervoor!

  C. (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Ik heb héérlijk geslapen en ik geniet nog steeds na van een mooie krachtige levensenergie.
  Wat ben ik zo blij en dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken en ik nu eindelijk begrijp waarom ik daar zo naar toe was aangetrokken.
  Zeer blij dat ik bij jou deze eerste ervaring heb mogen meemaken, je hebt me dit gegeven wat ik nodig had en je voelde mij zo goed aan!
  Door je benadering vol liefde en respect gaf je mij direct een gevoel van vertrouwen zodat ik  op een veilige manier in overgave kon gaan.
  Het is een prachtig geschenk die je mij en veel andere mensen geeft, een weg die mij ook inspireert om in verder te gaan!

  Tania (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Wat in 1ste instantie de bedoeling was voor mij om 1x te doen, 1x een massage bij jou om wat aan mijn zelfvertrouwen te werken is uiteindelijk een ware ontdekkingsreis geworden naar mijn ware ik! 
  Na de eerste massage zei ik je direct al dat dit de 1ste x was maar zeker niet de laatste...
  Ondertussen ben ik al 10x bij jou geweest en telkens ontdek ik meer, word ik sterker, zelfzekerder, vrijer en gelukkiger met mezelf  
  Bij die 1ste massage heb je een vuur wakker gemaakt diep in mij en dat vuur straalt meer en meer en dieper en dieper door mij. 
  Het is een vuur dat ik nooit meer kwijt wil! 
  De energie die ik voel als ik bij jou ben is onbeschrijfelijk, jij laat mij op mijn eigen tempo groeien, loslaten, sterker worden, jij brengt mij naar mijn ware ik, die ware ik dat ik zo diep begraven had, weggecijferd had, verwaarloosd had... 
  Nooit gedacht dat ik mezelf zo snel, zo volledig kwetsbaar en compleet naakt in mijn hele wezen, zowel lichamelijk als mentaal zou kunnen en durven laten zien aan iemand die ik niet kende, een man dan nog wel  
  Maar jij bent gewoon de persoon die ik op dat moment moest tegenkomen in mijn leven !
  Het klopte gewoon, jij helpt mij om mezelf graag te zien, zelfs zonder woorden laat je mij voelen waar alles om draait... 
  Alles begint bij jezelf, je moet alleen de moed vinden om diep naar binnen te gaan en dat doe ik dankzij jou  
  Ik heb het je al veel gezegd en ga het blijven zeggen, ik ben je zo dankbaar om wie je bent en wat je doet, je bent een waar geschenk in mijn leven, zo blij dat ik je in mijn bubbel heb toegelaten. 

  Saskia, 42j uit Kortrijk (sessie 10) [therapeut: Christophe]

  Ik wist niet wat ik moest verwachten na mijn eerste massage. Deze is nu al van 11 januari geleden.
  Vanaf de eerste nacht heb ik mijn nachtrust, die reeds maanden een ramp was, teruggevonden. Ik wilde niet direct een review schrijven omdat ik dacht dat dit onmogelijk was dat ik na 1 massage mijn nachtrust terug vond. Maar nu zijn we bijna 3 maanden later en ik slaap nog altijd als een roosje.
  Na deze woelige coronaperiode ga ik zeker nog een afspraak maken voor een tweede sessie. Een echte aanrader.

  Marica, 52j uit Harelbeke (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  De massage van Christophe was super! Gezien hij heel intuïtief en energetisch werkt heb ik dit als zeer helend ervaren.

  Diepe oude emoties die in mij zaten, konden zich ontladen tijdens de massage. De veiligheid die ik hierbij heb ervaren om in alle kwetsbaarheid mezelf te kunnen zijn bij een man is bijzonder healend geweest. Niet alleen fysiek voel ik me lichter na 2 sessies, maar ook emotioneel is er een pak getransformeerd.  Ik zou het elke vrouw willen aanbevelen die op één of andere manier in de knoop ligt met haar vrouwelijkheid of problemen ervaart rond relaties.

  Lesly, 40j uit Kuurne (sessie 2) [therapeut: Christophe]

  Ik ben 23 jaar getrouwd geweest en nu 10 jaar gescheiden. 
  Mijn dochter is nog maar enkele maanden geleden alleen gaan wonen en hoewel ik dat echt wel heel positief vind, ben ik toch meer over mezelf gaan nadenken… Ik voelde me terug helemaal vrij … en toch ook weer niet.
  Ik vond de tijd rijp om uit te kijken naar een nieuwe partner en schreef me in op enkele datingsites.
  Daar vul je dan een vragenlijst in en krijg je een soort analyse over jezelf. Over de meeste dingen vond ik wel dat het klopte, maar over één iets was ik heel erg verwonderd. Ik dacht van mezelf dat ik heel zelfstandig was en gerust zonder man in mijn leven kon, maar volgens die resultaten was ik, meer dan de doorsnee vrouw, op zoek naar een soort emotionele geborgenheid. 
  Ik weet wel dat je die dingen met een korreltje zout moet nemen, maar toch ben ik daar onbewust  beginnen over nadenken.

  Mijn scheiding was een harde dobber,  het heeft me een paar jaar tijd gekost om er terug bovenop te geraken, maar het heeft me ook de mogelijkheid gegeven om mezelf terug te vinden en mijn eigen wereld op te bouwen met mijn eigen vrienden.
  Tijdens mijn huwelijk heb ik nooit steun gevonden op emotioneel vlak. Er was geen gevoel van verbondenheid  tussen mij en mijn echtgenoot en hoewel ik daar heel veel energie en moeite in heb gestoken, voelde ik me op dat vlak altijd alleen. Voor mij was dat een enorm gemis, maar je leert daarmee omgaan en ergens ben ik gestopt met daar tijd in te steken en gaf ik alle liefde aan mijn kinderen.  Hij was veeleisend en heel kritisch over mij en over de manier waarop ik mij gedroeg tussen de lakens. Hij kon daar echt wel heel gemene opmerkingen over maken en daardoor ben ik heel onzeker geworden en volledig dichtgeklapt. Ik kan de kilte tussen ons nog voelen.
  Ik denk dat ik dat nu nog maar besef, hoe ongelukkig mijn huwelijk was. Ik was getrouwd met iemand die nooit zal kunnen liefhebben.

  Toen ik dat artikel van één van jouw klanten las in de Libelle, voelde ik zoveel gelijkenissen met die jonge vrouw dat ik dacht dat het ook wel eens een oplossing voor mij zou kunnen zijn.
  Net zoals zij kon ik dat ook niet aan mijn vrienden vertellen.
  Maar dan moet je natuurlijk nog over de drempel en je helemaal bloot geven aan iemand die je niet kent en die, in mijn geval dan,  mijn zoon zou kunnen zijn…
  Toch ben ik heel blij dat ik het gedaan heb.  Je moet het zien als een soort heling met een professionele aanpak.  Jij weet echt wel heel goed waar je mee bezig bent, zoiets kan je ook niet doen als je er de juiste toewijding niet voor hebt en dat heb jij zeker en vast.
  Alles gebeurt heel sereen en met zoveel respect. Eens je op de mat ligt en je voelt de zachte aanrakingen en de warme amandelolie, word je meegenomen in een soort roes.
  Je gaat precies op reis in je eigen emoties. Het is echt wel een heel intense ervaring die je met je hele lichaam beleeft. Toch vind ik het nog moeilijk om de controle helemaal op te geven, in mijn hoofd zou ik het wel willen, maar mijn lichaam kan precies nog niet helemaal volgen.
  Eens alles kunnen loslaten en aangeraakt worden en er niets voor moeten terug doen.
  Eens gewoon aan jezelf kunnen denken, je veilig voelen en genieten van het moment.
  Ik dacht niet dat ik dat ooit nog zou kunnen, maar met deze zachte aanpak weet ik dat het de juiste richting uitgaat. Ik wil me terug volledig ‘vrouw’ kunnen voelen,  zonder schaamtegevoel.

  Leen, 57j uit Ieper (sessie 2) [therapeut: Christophe]

  In mijn zoektocht naar het leren loslaten, ontspannen van lichaam en geest en leren liefdevol omgaan met mijn eigen lichaam kwam ik terecht bij de praktijk van Christophe. Vandaag had ik mijn allereerste ervaring met Tantra massage. Ik had enigszins een idee wat te verwachten, maar mijn verwachtingen werden absoluut overtroffen. Ik voelde me comfortabel, veilig en met zachtheid en respect aangeraakt. Christophe heeft duidelijk voelbaar een diepe kennis van het lichaam en hoe haar te benaderen. Hij heeft een achtergrondkennis in verschillende massagetechnieken waardoor hij verschillende elementen combineert in zijn Tantra benadering. Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar loslaten, zelfaanvaarding, zachtheid en zintuigelijk genot. Bedankt Christophe, ik kom vast en zeker terug voor een volgende sessie!

  Elisabeth, 34j uit Brugge (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Nu ik hier thuis rustig in het zeteltje lig wil ik toch nog even de tijd nemen om je een berichtje te sturen...
  Het was weer een fijne ervaring vandaag voor mij... als een emotionele stresskip binnenkomen en al snel de rust vinden bij jou! Zalig, het zorgen/denkmolentje eventjes uit te schakelen en tijdens de massage al snel de warmte, geborgenheid en de liefde te voelen die iedereen oh zo nodig heeft. En de pijnpunten die er nu waren wil ik echt blijven aanpakken! Bedankt ook voor de fijne babbel en knuffel achteraf!
  Voel me echt op mijn gemak bij jou!
  Ik kom dus zeker nog keertje terug 😉

  Sylvia, 42j uit Gooik (sessie 2) [therapeut: Christophe]

  Een paar maanden geleden besloot ik mijn leven een nieuwe wending te geven met meer zelfzorg en zelfvertrouwen... Het werd een zoektocht naar wat mijn noden waren en welke richting ik mijn leven wilde geven. De tantra massage die ik bij Christophe heb ontvangen, was dan ook een perfecte aanvulling in die zoektocht... ik die het zo moeilijk heb om los te laten, rust te vinden, eens niet de leiding te nemen, eens niet te geven. De opdracht was duidelijk: enkel ontvangen en dat is me zonder al te veel problemen gelukt dankzij Christophe die een fantastische begeleider is met magische handen...

  Kristine, 45j uit Sint-Pieters-Leeuw (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Nooit gedacht dat ik de stap naar tantra ooit zou durven zetten. Maar wat een prachtige ervaring was dit! De sessie heeft me zoveel goed gedaan! Ik voel me sindsdien veel sterker, heb meer zelfvertrouwen, voel me beter in mijn vel! Echt gek wat één massage met een mens kan doen.
  Bedankt Christophe, dat jij ervoor zorgde dat ik me vanaf het eerste moment op mijn gemak voelde bij jou! Het was een eerste tantra ervaring maar zeker niet de laatste!

  Sylvia, 41j uit Gooik (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Het is moeilijk woorden te vinden om te beschrijven wat de sessie voor mij betekend heeft.
  Yoni massage (en bij uitbreiding de hele massage) was meer dan ooit tevoren thuis komen bij mezelf, verbinding met hart en ziel en jouw zó liefdevolle zijn. Tot tranen toe bewogen en ontroerd daardoor (en dan vooral door dat laatste). Hele mooie afsluiter met onze handen ook, dit was heel onverwacht maar klopte helemaal. Het is moeilijk te bevatten dat dit 'echt' is, dat ik dit heb mogen ervaren en mogen ontvangen. Dat dit überhaupt mogelijk was. Dat ik dat waard ben.

  Evelien, 35j uit Gent (sessie 20) [therapeut: Christophe]

  Ik ben geboeid door energie en wat het kan teweegbrengen. Ik ben momenteel aan het ontdekken doorheen verschillende vormen. 1 ervan is deze eerste tantra ervaring. Ik vind connectie met de persoon die de begeleiding opneemt belangrijk. Ik ging dan ook met de instelling dat als ik me niet goed voel bij de persoon ik steeds nee kan zeggen. Mede daardoor had ik weinig stress.

  Ook de vriendelijke en rustige welkom door Christophe maakte dat stress minder kans kreeg. Voor mij was er een aangename geur aanwezig die uitnodigde om te ontspannen. Echter is dat wellicht voor iedereen subjectief. De achtergrond muziek hielp voor mij om andere geluiden buiten te sluiten, zodat ik kon focussen op mijn eigen groei. Voor mij persoonlijk was de massage goed opgebouwd, je voelt dat Christophe kennis heeft van wat hij doet. Waardoor mijn lichaam zich veilig voelde om te werken aan zichzelf. Het is een geschenk voor het lichaam om te kunnen werken aan blokkades op deze manier. Achteraf nog de effecten gevoeld van hoe diepgaand het werkt. Blijkbaar hielden mijn spieren veel emoties en spanningen vast.

  Voor een eerste ervaring met tantra vond ik het geslaagd. En wie weet kan ik ooit zelf mensen begeleiden op deze manier.

  Bieke, 22j uit Wervik (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Een jaar geleden blindelings naar jou toe gestapt, niet wetende wat mij te wachten stond!
  Na de 1ste behandeling is er precies een oerkracht vrijgekomen waardoor ik sterker werd, ik was wakker geschud op de één of andere manier...
  Bij de behandelingen erna werd laagje per laagje verwijdert, het was een heftige, intense weg om af te leggen, niet altijd even makkelijk naar emoties toe, maar zeker de moeite waard!
  Het was de kunst om alles toe te laten en zo stukje bij stukje los te laten!

  En dan gisteren...
  Waauw wat was dit intens, het kwam diep binnen, bijna met geen woorden te omschrijven wat er door mij heen ging, het was zo krachtig, emotioneel, echt heftig....
  Ik voel mij vandaag precies lichter, opgelucht ook.
  Elke aanraking, elke streling was puur ontspannen en genieten...
  Dan ons handen zo op elkaar, amai dat was krachtig, dit kwam echt binnen!
  Heel mooi....
  De yoni massage was ook terug heel bijzonder, je weet precies waar je druk bij mag geven en waar het nodig is om aandacht te geven.
  Wat er dan door mijn lijf gaat kan ik niet beschrijven...
  Heel intens en helend!

  Zelfs na een jaar ben ik nog steeds van mijn sokken geblazen van wat een energetische massage teweeg kan brengen!
  Dit zal voor elk persoon waarschijnlijk anders aanvoelen maar voor mij werkt dit zo goed, dit is precies wat ik nodig had om los te laten en mij vrijer en vrijer te voelen...
  We hebben al heel wat rotsen ( durf ik wel zeggen😉) uit mijne rugzak gelost en het voelt echt goed...
  Dikke mercie om deze weg met mij door te staan 🙏🔝❤

  Saskia, 42j uit Kortrijk (sessie 8) [therapeut: Christophe]

  Ik wil je graag bedanken voor de aangename ervaring. Je straalt een natuurlijke rust uit en houdt alle respect voor degene die je gaat masseren. Ik ben hier naartoe gekomen om een beetje te relaxen, massage en even die gedachten los te laten. Om in het kort mijn belevenis te omschrijven: aangename ontvangst, aangenaam gesprek, aangename massage met aangename warme handen en een leuke lekker warme massageolie. Kortom een aanrader! ... ik ben precies opnieuw een beetje herboren en ‘verlicht’. Goed geslapen 's nachts en nadien weer zin om ertegenaan te gaan. Van de weinige dingen ik doe voor mezelf is dit toch wel een toppertje!

  Sté, 29j uit Kortrijk (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Na lang twijfelen de stap gezet om een energetische massage te ondergaan. De stress vooraf was voor niks nodig. Christophe heeft zachte handen en een heel zachte stem. Ik voelde me opgeladen bij het buitenstappen.
  De 2uren zijn voorbij gevlogen.
  Ik ga zeker nog es terug. Mss dan es met yonimassage erbij. Bedankt Christophe

  D., 43j uit Poperinge (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Vanmorgen ben ik uitgerust en vol energie opgestaan. Iets wat niet vaak gebeurt dus ik ben alvast positief.

  Het was voor mij wel een grote stap om voor deze massage te kiezen, maar mijn nieuwsgierigheid nam de bovenhand. Ik denk dat ik tijdens de massage wel nog teveel in mijn hoofd zat en mij te bewust was van de omgeving en wat er gebeurde, maar over heel de lijn ben ik aangenaam verrast en opgelucht. Het voelt precies alsof er een stukje schaamte is weggevallen.

  E., 29j uit Roeselare (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Mijn eerste Tantra-ervaring.
  Voor mij deed ik het om te ontstressen… om alle druk van mijn schouders te laten vallen…

  Niet wetende waaraan ik mij werkelijk kon verwachten ging ik naar binnen.
  Ontspannen kon je mij niet noemen, want ik hoorde mijn hart bonzen in mijn keel toen ik naakt op mijn buik lag.
  Je vraagt je af waar je aan begint, is dit iets voor mij ? Wat wil ik hiermee nu bereiken? Kan ik hier echt ontspannen van worden? Duizenden vragen spoken door je geest…
  Want geef toe; je geeft je bloot aan iemand die je totaal niet kent. Daarvoor moet je je knop echt wel omdraaien. Schaamte hoef je niet te hebben, want we zijn toch allemaal hetzelfde, maar je weet wel dat je daar alleen bent. Jij naakt, de ander niet… Hoe zal je lichaam reageren? Maar toen ik de warme handen die over de handdoek heen op mijn lichaam voelde rusten, toen alles startte, zorgden die voor een vreemde gewaarwording. Rust ofzo… met tegelijk een gezonde spanning/verwachting.
  …De warme olie die je op jouw lichaam voelt druipen… in combinatie met die vlakke strelingen, die handen die je van je nek tot de bal van je voet kneden maken je wat lomer, en hoe meer strelingen, hoe meer ontspannen ik werd.
  Dan het gefluister of je je wilt omdraaien…
  Bij mij weet ik dus wel zeker dat de voorzijde van mijn lichaam toch nog veel scherper kan reageren dan de achterzijde. De aanhoudende strelingen, kloppingen, en het aanraken of net niet van bepaalde drukpunten, zorgde op een bepaald moment voor een zeer vreemde gewaarwording.
  Ik kreeg een orgastisch gevoel zonder dat ik ook maar intiem werd aangeraakt . Precies of je krijgt een orgasme, maar ook weer niet echt. Je weet niet hoe dat komt of hoe je er precies best mee omgaat, dus laat je het maar over je heen komen tot je weer bent bekomen.
  De strelingen die verder volgden schoven steeds dichter en dichter naar mijn lippen en yoni toe. Nog van toen ik al op mijn buik lag, was ik vochtig, maar je yoni gaat meer en meer open. Je wilt enkel dat je nog meer sensatie kunt ervaren en ik wilde gewoon aangeraakt worden in en rond mijn opening. Vooraan, achteraan, dieper, tot mijn baarmoedermond, de druk, de strelingen rond je clitoris… het voelde echt heerlijk. De 2,5u zijn te snel voorbij gevlogen en helaas heb ik dat orgastische gevoel niet echt meer meegemaakt. Ik was me na die eerste gewaarwording soms misschien iets te bewust van mijn omgeving vermoed ik… maar er was wel al veel meer rust aanwezig als voordien.

  Wat nadien de hele dag bleef nazinderen was de zin naar ontlading. De hele verdere dag voelde ik mijn binnenste kloppen, precies of mijn yoni zat vol met duizenden zenuwen die wilden aangeraakt worden en wilde niet rusten voor hieraan gehoor werd gegeven.
  Mijn man moest er dus aan geloven en geloof het of niet, ik heb een enorm orgasme gekregen door iets te doen wat ik normaal niet doe. Toen ik boven op mijn man zat, heb ik, in tegenstelling tot wat ik altijd doe (het dichtknijpen van mijn bekkenbodemspieren), mijn binnenste helemaal “open” gelaten. Door de opgebouwde druk die me de hele dag die tinteling daarbeneden bleef bezorgen was ik precies helemaal gezwollen. Een zeer dankbaar lang orgasme volgde niet snel daarna.
  Het leuke is, dat ik nu, 2 dagen later, nog steeds dat gevoel bezit. De tantra – en yoni massage is zeker voor herhaling vatbaar!

  J., 39j uit Tielt (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Na een kennismakingsgesprek leek het precies alsof de intentie was gezet op "mentale rust vinden" en "loslaten".
  De massage werd heel geleidelijk aan opgebouwd. Christophe voelde zeer goed aan wat mijn lichaam nodig had. Zelfs met licht contact werden al dingen in beweging gezet. Mijn ademhaling evolueerde van ingetogen naar diep. Het gevoel van ontspanning en de vibraties groeiden van subtiel naar extatisch.
  Zalig gewoon...

  Nu, 2 dagen later voel ik nog steeds na in mijn lijf. In mijn hoofd is er nog steeds (misschien nog meer) onrust maar ik merk dat ik stappen durf zetten om knopen door te hakken, los te laten.
  Benieuwd wat nog komt....

  Merci!

  Eva, 36j uit Gent (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Vandaag een 2e sessie achter de rug... 🙏
  Vanaf de eerste ervaring had ik algeheel een rustiger gevoel. Ik bekijk de dingen ook anders... Ik heb precies een innerlijke kracht teruggevonden.
  Ik heb alle voorgeschreven medicijnen overboord gegooid. Ik heb de indruk dat deze sessies mij al veel meer geholpen hebben.
  Steeds kom ik dichter bij de persoon die ik wens te zijn en ik bouw verder...
  Dank je wel Christophe!

  Greet, 41j uit Aalst (sessie 2) [therapeut: Christophe]

  Keer op keer breng je mij naar die magische plek diep in mezelf, waar het toegestaan is om alles los te laten, te genieten en puur te voelen!
  Nergens anders ben ik in staat om zo diep te gaan, je bent top in wat je doet! Voor mij de beste therapie die er bestaat voor zowel lichaam als geest!

  Saskia, 41j uit Kortrijk (sessie 7) [therapeut: Christophe]

  Wauw, wat was dat... 😜 Door jarenlange spanningen en geen innerlijke rust op zoek gegaan en bij de tantra yoni massage uitgekomen in Kortrijk. Kom ik daar aanbellen en een super warme man doet de deur open. Ik ben van plan om me over te geven want niets tot nu hielp. Ik was klaar om te ontvangen...
  Tijdens de sessie voel je sensaties in je lichaam die waarschijnlijk bij iedereen anders zullen zijn maar ze zijn er echt! Maar feit is, je komt terecht in een staat van diepe rust, waardoor je niet bang bent om eens te genieten. Zo respectvol, over gans het lichaam...
  Dag erop voel je nog steeds die rust want heb geslapen als een roos...
  Voor herhaling vatbaar!! Wil deze ervaring nog eens opnieuw meemaken.. 😊

  Greet, 41j uit Aalst (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  De tantra massage bij Christophe was heel erg prettig. ik voelde heel veel rust en diepe ontspanning en ondanks dat het de eerste keer was voelde ik me heel veilig.
  Het maakte wel wat los en ik voel het effect nog doorwerken, nog dieper in contact met mijn gevoel. Ik ga graag terugkomen voor meerdere sessies.

  Lianne, 50j uit Terneuzen (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Weeral maar eens bedankt voor de intense ervaring gisteren. Ik was van plan om mij volledig over te geven en alles los te laten en dat is mij aardig gelukt. Ik voel mij dan ook heel goed op mijn gemak bij jou. Blijf vooral wie je bent! Zo blij dat ik jou in mijn ruimte heb binnen gelaten.
  Het is zo fijn om mij te laten meedrijven in alles wat je doet met mij. Heb mij van de 1ste min. kunnen ontspannen, de warmte van jou handen voelen zo goed aan, kan bijna niet anders dan dat ik direct ontspan. Ik voelde de energie al snel vrijkomen.
  De combinatie van de energie die vrij stroomt en de aanrakingen van de massage zijn hemels, elke aanraking word gewoon nog intenser,gevoeliger. Zalig gewoon hoe elk deel van mijn lichaam ultra gevoelig wordt... Ook de combinatie van het masseren van mijn armen/handen en wat je deed om de energie te laten stromen op hetzelfde moment was zo intens. Heel fijn gevoel geeft het.
  Ik vind het ook wel fijn dat je er geen "gewoonte" in steekt, doordat je op je gevoel afgaat is het telkens weer anders en blijft het verrassend en leuk omdat ik nooit echt weet wat het volgende is.
  Ja ik vind het echt zalig om mij over te geven aan jou en dan gewoon puur te voelen en ervaren wat je doet bij mij en wat je los krijgt. Ik blijf ervan genieten, het gevoel dat ik ervan krijg, het ontspannen...
  Het was een heftige & intense behandeling, ik werd er zo in meegetrokken, had echt terug tijd nodig om terug te komen naar de bewoonde wereld. Ik voel het vandaag nog, zo nu en dan passeert er een gevoel door mij waardoor ik direct terug alert ben en denk van waauw het zit nog in mij. Ben super moe vandaag, ik voel echt wel dat ik diep ben gegaan gisteren.
  Het was terug een heel fijne ervaring! Dank je wel daarvoor!

  Saskia, 41j uit Kortijk (sessie 6) [therapeut: Christophe]

  Christophe onderscheidt zich vooral doordat hij met energie werkt tijdens zijn massage. Hij kan enorm goed invoelen en geeft aandacht waar nodig. Het is zeldzaam dat je nog zo een persoonlijke massage krijgt. De diepte van de relaxatie en hoe ik me achteraf voel maakt dat ik zeker nog terug ga voor een vervolgafspraak!

  P., 37j uit Waregem (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Graag een woordje van dank en waardering voor jou als therapeut, Christophe. Dank voor jouw toewijding en tijd. Je straalde van in het begin heel veel vertrouwen uit en ik voelde mij vrij vlug op mijn gemak.
  Lage rugpijnen en pijn in mijn bekken spelen mij al enkele jaren parten. Ik kreeg jaren geleden de diagnose van fibromyalgie, maar ik heb mij nooit kunnen neerleggen bij het advies van de dokters om te leren leven met de pijnen in mijn lichaam. Steeds ga ik op zoek naar manieren om die pijn te verlichten.
  Blij dat ik vandaag mocht ervaren dat een tantra- en yonimassage (naast het mediteren) de beste medicatie zijn. Het was een heel bijzondere en intense ervaring. Er was een diep gevoel van ontspanning en rust en de pijnen in mijn rugspieren en bekken verdwenen helemaal.
  Ik hoop nog even pijnvrij te blijven en kijk uit naar een volgende afspraak.

  I., 47j uit Oosterzele (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Een coach gaf me de raad een tantra massage te ondergaan. Ze vindt het aangeraden omdat het mijn seksuele lusten, tekorten zou losmaken en aanpakken. Ook al ben ik seksueel naar anderen toe en zie ik seks als seks en niets meer. Mijn doel: anderen bevredigen, maar nu was het anders. De aandacht ging naar mijn lichaam. Door de respectvolle manier van werken was het voor mij een duidelijke grens dat het om mezelf ging. De massage bouwt zich geleidelijk aan op en dat maakt het vertrouwen groot.
  Ik was na de behandeling zeer rustig. Een rust die ik anders zeer moeilijk vind.
  Dank u daarvoor!

  V., 36j uit Kortrijk (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Ik ben een dame van 41 met al 6 jaar de vreselijke ziekte cvs en fibromyalgie.
  Ik had vernomen en opzoeking gedaan rond tantra massage.
  Een spirituele massage voor geest en lichaam. Zo ben ik ook bij Christophe terecht gekomen.
  Gisterenavond heb ik dan ook mijn eerste echte tantra massage gekregen.
  Na een vriendelijk ontvangst en een woordje uitleg begon de massage. Ik concentreerde me op de zachte muziek en de massage. Beetje bij beetje voelde ik iedere spier en ieder gewricht ontspannen. Ik genoot van iedere seconde, iedere aanraking zowel lichamelijk als geestelijk.
  Na dat mijn ganse lichaam gedaan was had ik niks van pijn, een gevoel die ik al jaren niet meer ervaren had. Maar het was nog niet gedaan.
  Toen heb ik zonder nog enige aanraking een heel intiem iets gevoeld. Nog nooit had ik dat meegemaakt. Een orgasme dat ik voelde tot in het diepste van men lichaam. Zo intens. Ik schaamde me een beetje. Maar Christophe bleef heel professioneel en vertelde me dat het inderdaad heel intens was, maar dat het ook normaal was. Dat zo iets kan gebeuren. Eens thuis gekomen was ik nog steeds ontspannen en pijn vrij. Ik ben gaan slapen en heb de klok rond geslapen.
  Vandaag voelen mijn ganse lichaam en geest nog steeds die rust. Pijn heb ik nog steeds niet, ik heb gewoon al mijn plannen vandaag afgezegd om van deze rust optimaal te kunnen genieten.
  Pijnvrij zijn, al is het maar even daar wil ik van genieten.
  Het is een echte aanrader.
  Ik ga zeker nog terug.
  Bedankt voor mijn pijn even weg te nemen.

  Sylvie De Thandt, 41j uit Avelgem (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Eerst en vooral hartelijk dank voor jouw heel respectvolle manier van werken.
  Ik kon me vooraf totaal niet voorstellen hoe ik me erbij zou voelen maar behalve de eerste 5 minuutjes misschien was ik geen enkel moment gestresst. Niettegenstaande ik me enorm schaam over mijn lichaam ( niet dat ik daar in het dagelijkse leven last van heb, maar wel om me naakt te tonen ) kon ik dit precies wel van me afzetten. De eerste moment niet maar dit duurde niet zolang.
  Jammer dat mijn lichaam meer spanning laat voelen dan ik misschien in mijn hoofd ervaar. Ik kan niet zeggen dat ik totale ontspanning ervaren heb in mijn hoofd maar toch veel meer dan ik gewoon ben bij behandelingen.
  Ik voelde tijdens de behandeling een soort gevoel opkomen waarbij ik dacht dat ik ook wel lichamelijk helemaal ging ontspannen maar dit kwam niet, precies of ik dit mezelf niet kon toelaten. Ik ben nog een hele tijd blijven hangen in dit gevoel. Eigenlijk tot ik uiteindelijk sliep. Ik had een redelijk goeie nacht want heb iets meer dan drie uur aan een stuk geslapen en dat gebeurt niet zo vaak.
  Ik vind het zeker een heel positieve ervaring en wil dit zeker een aantal keer proberen om hopelijk uiteindelijk wel volledig te kunnen ontspannen. Volgens de osteopathe zou dit mijn dagelijkse stress heel wat kunnen minderen.

  K., 47j uit Bissegem (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Voor de 4de x bij Christophe geweest. Ik heb er zo naar uitgekeken om mij terug te laten meevoeren in de magische wereld van tantra met Christophe en ik werd terug verwend van kop tot teen, elke cm word aangeraakt, het voelt hemels aan. Ik zou het met niemand anders willen doen dan met Christophe. De vertrouwensband is zo gegroeid op die paar maanden tijd, top gewoon.
  Het is zo fijn om mezelf te zien groeien en open bloeien, ik leer mezelf terug kennen.
  Ik leer beetje bij beetje om los te laten.
  Ik ben/was iemand die niet graag de controle afgeeft maar bij Christophe doe ik het zonder aarzelen!
  Het was ook deze keer een fantastische reis tot het diepste van mezelf.
  Heb genoten vanaf de 1ste tot de laatste minuut! Ik vind de rust in mijn hoofd meer en meer terug. Na de behandeling had ik even de tijd nodig om te bekomen, mijn hoofd was leeg, ik moest er even aan wennen, ik kan mij de tijd niet meer herinneren dat het nog eens stil was in mijn hoofd... De chaos wordt opgeruimd en het voelt zalig aan.
  Christophe is een warme, pure en integere man die ik blindelings vertrouw! Ik ben hem eeuwig dankbaar voor wat hij tot nu toe al gedaan heeft met en voor mij.
  De reis met Christophe door het hele tantra gebeuren gaat alleen maar in stijgende lijn.
  Ik kan gewoon mezelf zijn bij hem, ik ben voor even geen vrouw van, geen mama van, ik ben gewoon ik.
  Dit zijn echt mijn me-time momenten en ik kan mij eerlijk gezegd niet voorstellen om hier ooit mee te stoppen!

  Saskia, 41j uit Kortrijk (sessie 4) [therapeut: Christophe]

  De tantrahealing die ik van Christophe mocht ontvangen is een heel bijzondere ervaring geweest. De behandeling verliep op een intieme en respectvolle manier en was heel intens. Het was zo bijzonder omdat Christophe heel intuïtief werkt en daarbij zeer fijn aanvoelt hoe en wanneer hij de energiestroom naar een hoger level kan brengen.
  Het resultaat is een bijzonder helende ervaring die er voor zorgt dat mijn energie weer ten volle kan stromen in mijn lichaam, ook nog weken na de behandeling. Dankjewel!

  Regine, 51j uit Waregem (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Vorige week liet ik me masseren door Christophe. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. De hartelijke ontvangst door Christophe stelde me onmiddellijk op mijn gemak. Christophe straalde bij de eerste babbel rust en integriteit uit. Toen ik op de massagemat lag, was ik eerst wat onrustig. Van zodra ik de warmte van de handen van Christophe voelde, kwam ik tot rust. Ik voelde onmiddellijk dat het goed was. Zijn rustige, respectvolle en professionele aanpak, bracht me helemaal bij mezelf.
  Ook wanneer hij me niet aanraakte, voelde ik hoe energie zich verplaatste in mijn lijf. De kleine aanrakingen zorgden voor intense golven.
  De hele massage voelde als een warm, liefdevol bad, voor zowel geest als lichaam.
  Onmiddellijk na de massage voelde ik me energiek. Ik had de twee nachten erop een diepe, zalige slaap. Ik voel dat ik een echte gezondheidsbehandeling kreeg. De massage zindert nog na. Zeker voor herhaling vatbaar ! Ik kijk al uit naar een volgende massage.
  Bedankt, Christophe!

  Kathelijn, 47j uit Deerlijk (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Ik koos voor deze vorm van therapie omdat ik geen woorden vond voor wat er al geruime tijd in mij omging vanbinnen. Negatieve gebeurtenissen van de afgelopen jaren waren ingeschreven in mijn lichaam en weerhielden me ervan om ten volle te leven.
  Met een dosis argwaan kom ik de praktijk binnen maar dankzij de respectvolle houding van Christophe ontstaat er al snel een veilige context van de massage.
  Na de eerste sessie voel ik voorzichtig terug connectie met mijn lichaam. Het verdriet dat vast zat in mijn lichaam komt geleidelijk los, ook in de dagen en weken na de massage, wat bij momenten echt heftig is.
  Sessie na sessie komen diepere lagen van mijn pijn aan bod. Door deze toe te laten en de controle erover los te laten, kan het helingsproces plaatsvinden. Tegelijk voel ik me na elke massage meer en meer thuiskomen in mijn lichaam, als een langzaam ontwaken.
  Christophe's zachte aanraking neemt me uiteindelijk mee naar mijn diepste zelf, tot op het punt waar alles lijkt samen te vallen en er volmaakte harmonie is. Ik voel me in mijn totaliteit onvoorwaardelijk geaccepteerd en gedragen, een haast spirituele ervaring.
  Het meesterschap van Christophe zit in het haarfijn aanvoelen van wat mijn lichaam en ziel nodig hebben om mijn eigen mooie pad te bewandelen, zijn geduld om dit op mijn tempo te doen en dit steeds met een ongelooflijke liefdevolle toewijding.

  Terugkijkend op mijn therapeutische proces kan ik zeggen dat het geen 'quick fix' oplossing was of een 'walk in the park'. Bij momenten bleek het een keiharde confrontatie met mijn pijnen, verdriet en kwaadheid en moest ik diep gaan om die onder ogen te durven zien. Dit kon alleen maar door de blijvende steunende betrokkenheid van Christophe, ook tussen de sessies door. Ik had me het resultaat echter niet mooier kunnen wensen: ik kan terug vertrouwen geven en ontvangen.

  Evelien, 35j uit Gent (sessie 10) [therapeut: Christophe]

  Op weg naar Kortrijk vraag ik me in de wagen af: "Hoe ben ik hier ook alweer beland? En waarom heb ik hiermee ingestemd?". Schuchter bel ik aan en word ik onthaald door Christophe met zijn ontwapenende glimlach. Ik schat hem jonger in dan mezelf en tijdens het verkennend gesprek ebben de eerste zenuwen weg... Ik word rustig. Ik ben hier nu toch... laten we maar proberen en zien wat er gebeurt hou ik mezelf voor. Is het niets voor mij dan kan ik op elk ogenblik aangeven om te stoppen, toch?

  Even later lig ik op mijn buik verstopt onder een grote handdoek en mijn rug en schouders worden gemasseerd. Ik sluit mijn ogen en geef mij over... De massage wordt langzaam opgebouwd armen, handen, benen, kuiten, ... niets wordt overgeslagen. Het is intens, sensueel en wanneer Christophe me niet aanraakt zinder ik over mijn hele lijf. Sensueel, seksueel, ... de grenzen lijken te vervagen. Pfieuw... ik ben verward, maar geniet! Het is vooral de suggestie, de druk net boven mijn 'yoni', ... Langzaam kom ik terug in het hier en nu.

  We praten nog even na. Met een zalig gevoel keer ik terug naar huis. Het is moeilijk te beschrijven. Op de een of andere manier straalt Christophe rust uit en neemt hij je mee op reis naar je eigen lichaam en nadien voel je je herboren. Een absolute aanrader!

  S., 39j uit Roeselare (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  De 3de behandeling voelt aan als een combinatie van de 1ste 2 behandelingen.
  Maar dan wel met de energie voorop,ik voel mij zalig nu,het is natuurlijk nog afwachten wat de komende dagen brengen.
  Ondertussen weet ik ook al dat het een echte roller coaster van emoties kan zijn.
  Ik was nu wel meer ontspannen vanaf het begin,ik weet dan ook dat ik in zeer goede handen ben!
  Ik weet niet goed hoe ik het moet zeggen maar het voelt alsof ik één word met jou of toch met jou energie. Ik kan het niet goed verwoorden... (terwijl de vorige keren er toch nog van alles door mijn hoofd spookte en ik mij toch wel nog heel bewust was van jou in de buurt op sommige momenten)
  De hele behandeling brengt mij deze keer naar totale ontspanning en overgave...
  De tantramassage was intens maar de yonimassage brengt alles toch nog naar een hogere en diepere intensiteit qua gevoelens doorheen mijn lijf. Het nazinderen van alle sensaties na de behandeling voelt zalig aan!
  Ik voel mij volledig ontspannen, goed in mijn vel...

  Saskia, 41j uit Kortrijk (sessie 3) [therapeut: Christophe]

  Reeds enkele jaren terug had iemand me aangeraden deze vorm van massage eens te proberen. Ik werd nieuwsgierig, zette de stap en plande met een open houding een datum.
  In het begin voelde het eventjes onwennig, maar dat ging snel over toen ik voelde hoe respectvol, geduldig en zacht er met m'n lichaam werd omgegaan.
  In een kader waar respect en veiligheid vooropstaan kreeg ik het gevoel stap per stap te mogen loslaten, vrijheid te ervaren en eveneens m'n kracht te ontdekken. Ik kwam heel wat gevoelens tegen tijdens de massage : geluk, rust, verdriet, ontroering, zachtheid,... . Het is iets overweldigends. Er zijn allerlei sensaties in m'n lichaam aan het nazinderen... Ik voel me al een stuk veiliger in m'n eigen lichaam. Ik hoop dat ik hierin nog kan groeien en dat ik dat nog vaker kan en mag beleven!

  Vrouw, 32j uit Kortrijk (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Ik heb deze massage als zeer ontspannend ervaren. Van bij aanvang was ik compleet op mijn gemak en dit mede door Christophe zijn rustige aanpak en warme houding.
  De sensaties die ik heb ervaren tijdens de massage waren zeer divers. Van complete ontspanning, tot rillingen over mijn ganse lichaam, koude/warme stromen....
  Ik heb die nacht heel goed geslapen... Ik had het gevoel op 1 of andere manier "lichter" buitengestapt te zijn.
  Voor herhaling vatbaar!

  E., 44j uit Antwerpen (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Voor de 2de x bij Christophe geweest, deze massage gaat zo diep,is zo intens en puur, onbeschrijfelijk gewoon.
  Heb de massage deze keer veel bewuster meegemaakt waardoor het nog magischer word!
  Terug reageert mijn hele lichaam als Christophe mij niet aanraakt, ik voel gewoon van alles gebeuren in mijn lijf, en ik kan het niet tegenhouden of verklaren... Mijn armen trillen en beven, ik voel tintelingen in mijn benen en mijn onderbuik voel ik helemaal samenspannen. Het is best wel heftig allemaal maar ik vertrouw volledig op Christophe, hij kan mij telkens weer tot het diepste van mezelf brengen en het voelt zalig aan!
  Sedert ik deze weg ben ingegaan wil ik alleen maar meer ervaren en word ik meer en meer geprikkeld wat dit met mij doet.
  Magisch gewoon...

  Saskia, 41j uit Kortrijk (sessie 2) [therapeut: Christophe]

  Onzeker, nerveus en vol spanning voor het onbekende stap ik binnen bij Christophe.
  Hij straalt een warmte en rust uit waardoor ik weet dat alles goed komt.
  De tantra yoni massage is zo intens, ik zit precies in een soort van trance en het voelt zalig aan, zelfs wanneer Christophe mij niet aanraakt reageert mijn lichaam met te trillen, elke vezel in mijn lijf is wakker en word geprikkeld.
  Bij het maken van de afspraak was ik nog niet zeker over de yoni massage, maar wat ben ik blij dat ik dit gedaan heb, het was te goed om te stoppen!
  De yoni massage was voor mij echt de kers op de taart!
  Ik ging binnen onzeker en stapte buiten zonder schaamte terwijl ik de meest intieme en intense ervaring heb meegemaakt...
  Woorden schieten te kort om dit te beschrijven.
  Bedankt Christophe om wie je bent en wat jij teweeg gebracht hebt bij mij, onbeschrijfelijk intens en mooi !

  Saskia, 41j uit Kortrijk (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Ik vond de behandeling heel professioneel. In het begin voelde ik me wat ongemakkelijk maar dat veranderde heel snel door de zachte, professionele manier van werken. Ik kon rustig en ontspannen terug naar huis vertrekken!

  Ine, 26j uit Kortrijk (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Toen ik mij de eerste keer na de behandeling waste, voelde alles heel anders aan. Ik wou alle restjes van de menstruatie wegspoelen en dan ga ik ook wel eens diep met de vingers. Weet je hoe het voelde voor mij? Eerlijk? zo super zacht, los... vrij... alsof er nog nooit iemand daar binnen is geweest en alles in harmonie is zonder trauma. En de cervix was precies dichterbij. Je hebt daar op een energetische manier vanalles losgewerkt!!! Heel duidelijk verschil.

  Liesbeth, 37j uit Zwevegem (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Christophe heeft een heel zachte aanraking en zorgt voor een warme en vertrouwde sfeer. Het is erg belangrijk voor mij om te kunnen ontspannen en echt mentaal dieper te kunnen gaan en mezelf emotioneel meer open te stellen tijdens een yoni massage. Bij hem is elke massage een unieke ervaring, mijn persoonlijke manier om mezelf en mijn energieën te verkennen met zijn magische aanraking. Een echte professional!

  Jane, 31j uit New York (sessie 1) [therapeut: Christophe]

  Geslacht
  Ben je zwanger?
  Locatie
  Meerkost van 80€ bovenop opgelijste prijzen (excl. duo & 4-handen)
  Ik deel je zo snel mogelijk de meerkost voor kilometers en extra tijd mee
  Locatie
  Ik deel je zo snel mogelijk de meerkost voor kilometers en extra tijd mee
  LET OP! Zoë geeft énkel coaching, GEEN MASSAGE!
  Bekijk het profiel van Frederike voor meer uitleg over de mogelijke sessies.
  Gelieve voor een afspraak pas data voor te stellen vanaf november.
  Keuze
  Keuze
  Energetische orgaanmassage
  Neuro-emotionele integratie
  Gegeven door Christophe en Saskia
  Gegeven door Christophe en Anke
  Gegeven door Christophe en Tine
  Gegeven door Christophe en Anke
  Langere sessie mogelijk (+ 50€ per extra 30 min)
  GEEN data voorstellen in het weekend aub
  GEEN data voorstellen in het weekend aub
  GEEN data voorstellen in het weekend aub
  GEEN data voorstellen in het weekend aub
  Voor duo massage geldt het dubbele tarief.
  Voor duo massage geldt het dubbele tarief.
  Deze sessies omvatten gesprek, voorbereiding en ritueel, massage van 1,5-2u-3u, verfrissen en nagesprek.
  Bekijk op mijn profiel met wie ik samen de massage kan geven.
  Bekijk op mijn profiel met wie ik samen de massage kan geven.
  Meer info bij persoonlijk contact
  Opgelet: Gelieve rekening te houden met een wachttijd tot enkele maanden!
  Contact voorkeur. Ik wil...
  Rook je? Zoja, hoeveel sigaretten per dag?
  Drink je alcohol? Zoja, hoeveel dagen per week?
  Hoe ben je op deze site terecht gekomen?

  Afspraak

  Tantra massage afspraak

  Maak een afspraak en stel indien mogelijk reeds enkele data voor.

  Yoni massage

  Yoni massage

  Ervaar de helende effecten van een yoni massage op vlak van gezondheid en seksualiteit in een harmonie van aanraking en energetisch werk.

  Lingam massage

  Lingam massage

  Ervaar de helende effecten van een lingam massage op vlak van gezondheid en seksualiteit in een harmonie van aanraking en energetisch werk.

  Bekkenbodem massage

  Bekkenbodem massage

  Ontspan de spieren van je bekkenbodem via een bekkenbodem massage en help zo een hele reeks pijnlijke problemen vermijden of oplossen.

  Getuigenissen

  Tantra yoni massage getuigenissen

  Lees enkele getuigenissen om een beter beeld te krijgen over de therapeuten en hoe een massage ervaren wordt.

  Video's

  Tantra massage video's

  Bekijk enkele video's om meer te zien en horen over tantra massage, waaronder ook een demo video van een sessie met Saskia.