René

Land: België
Provincie: Antwerpen (BE)
Locatie: BE - Antwerpen
Therapeut voor: Vrouwen
Therapievorm: Kashmirische massage, Tantra massage (yoni)

Over mezelf

Tantra massage RenéHet tantra verhaal begon bij mij na mijn scheiding in 2015. Scheiden is altijd pijnlijk maar ik ben blij dat we in vriendschappelijke omstandigheden uit elkaar zijn gegaan en dat we nog steeds een goede verstandhouding hebben. 

Het feit is wel dat ik na mijn scheiding geen zin had om me onmiddellijk opnieuw te binden. Maar ik had wel behoefte aan menselijk contact, aan verbinding, aan lichamelijkheid… en massage was sowieso iets wat ik altijd al graag gedaan had en wat me aantrok, dus het lag een beetje in de lijn van de verwachtingen dat ik in die richting zou evolueren.

Samen met een vriendin, die zelf massagetherapeut is, ben ik dan voor een eerste keer gaan ervaren wat een tantramassage inhoudt, bij een bekende masseur en therapeut in Brussel, voor een duomassage. Dat was voor ons beiden de aanzet om er ons verder in te verdiepen.

Opleidingen

  • april 2019: driedaags "Atelier d'initiation au massage tantrique" door Didier de Buisseret & Alexandra Renverse + one-on-one opleiding met Alexandra en verschillende oefenmomenten nadien
  • maart 2020: driedaagse workshop "Tantric Touch - Initiatie in de kunst van de Kasmiri-massage" door Patric Schroven & Servane Sananda + verschillende oefenmomenten nadien

Verloop

Elke massage wordt voorafgegaan door een kennismakingsgesprek waar je ook je verwachtingen en grenzen kunt aangeven. En dat is belangrijk want de massage moet een aangenaam moment worden voor ons beiden en dan zijn duidelijke afspraken fijn zodat we in de flow kunnen komen en blijven.

Tantra massage

Tantra, en met name tantra massage, is voor vele interpretaties vatbaar en elke beoefenaar heeft zijn eigen visie en stijl, geeft er zijn eigen invulling aan en legt zijn eigen accenten. Dat gezegd zijnde is de massage er ieder geval op gericht bepaalde energieën, met name de seksuele, vrij te maken en te doen stromen en je naar een buitengewone staat van welbehagen te brengen. Ik persoonlijk zie tantramassage als een sensuele, intieme en intuïtieve ontdekkingsreis, voor de ontvanger maar ook voor de gever, waarbij het minder draait om techniek dan wel om de intentie en de aandacht die je als masseur in de aanrakingen legt.

De massage gebeurt in een relaxte setting: een warme en verduisterde ruimte met aangepaste muziek. Bij tantra massage zijn normaal zowel ontvanger als gever naakt, omdat beiden zo gelijkwaardig zijn, maar in principe blijf ik in gemakkelijke kleding (short & T-shirt) tenzij je dat anders verkiest. 
Bij aanvang van de massage ga je op je buik liggen en bedek ik je met een doek uit lichte stof, een zogeheten pareo. De massage begint met lichte aanrakingen over het doek om een vertrouwensband te scheppen. Zodra je tot rust gekomen en ontspannen bent, haal ik het doek zachtjes weg en begin ik met de eigenlijke massage, in eerste instantie met lichte aanrakingen en strelingen, die dan stilaan nadrukkelijker worden. Ik masseer vervolgens heel de achterkant van je lichaam met een warme, natuurlijke olie (amandel, kokos, sesam, druivenpit…) waarbij geen vierkante centimeter vergeten wordt. Daarna komt de voorkant aan de beurt, opnieuw van top tot teen. De volgende en laatste stap is de yonimassage, als je bij het gesprek aangegeven hebt dat je dat wenst. Na de massage is er tijd om te “landen”, je op te frissen en na te praten. 

Kasmiri massage

De setting bij de kashmirimassage is dezelfde als bij de tantramassage maar de massage zelf verloopt enigszins anders. Zo lig je bij aanvang op je zij, een beetje in foetushouding, en zijn tijdens de massage onze lichamen enigszins in elkaar verstrengeld. Daardoor is het een nóg intiemere vorm van massage, temeer daar een ander basisprincipe is dat we zo veel mogelijk huidcontact houden. Dat betekent dus ook dat we hier sowieso allebei naakt zijn omdat textiel een storend element is. 
Ik raad wel aan om niet met deze massagevorm te beginnen als je nog geen eerdere ervaring hebt maar voor een eerste keer te opteren voor de gewone tantramassage.

Tarieven

Ik beschouw de massage als een geheel dat niet op de delen valt in halve of hele uren en ik time de massage ook niet op de minuut. Door de band genomen duurt de tantramassage ongeveer anderhalf uur en de kashmirimassage twee uur. Met het gesprek vooraf en achteraf, moet je dus zo’n twee à tweeënhalf uur rekenen.

Ik vraag een vast bedrag van 100 euro voor de tantramassage en 120 euro voor de kashmirimassage.

Praktisch

Ik heb een andere fulltime baan die ik grotendeels van thuis uitoefen waardoor ik mijn werktijden zelf kan organiseren en ik me makkelijk kan vrij maken overdag. Praktisch gezien vindt de massage dus bij mij thuis plaats overdag. ’s Avonds kan ook, maar dan bij voorkeur bij jou thuis of in je hotelkamer bijvoorbeeld.

Afspraak

Tantra massage afspraak

Maak een afspraak en stel indien mogelijk reeds enkele data voor.

Yoni massage

Yoni massage

Ervaar de helende effecten van een yoni massage op vlak van gezondheid en seksualiteit in een harmonie van aanraking en energetisch werk.

Lingam massage

Lingam massage

Ervaar de helende effecten van een lingam massage op vlak van gezondheid en seksualiteit in een harmonie van aanraking en energetisch werk.

Bekkenbodem massage

Bekkenbodem massage

Ontspan de spieren van je bekkenbodem via een bekkenbodem massage en help zo een hele reeks pijnlijke problemen vermijden of oplossen.

Getuigenissen

Tantra yoni massage getuigenissen

Lees enkele getuigenissen om een beter beeld te krijgen over de therapeuten en hoe een massage ervaren wordt.

Video's

Tantra massage video's

Bekijk enkele video's om meer te zien en horen over tantra massage, waaronder ook een demo video van een sessie met Saskia.